Πολιτική

Υπόθεση Γιαννουσάκη: Ο Άρειος Πάγος στέλνει στη Βουλή τις καταγγελίες του ισοβίτη

Στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των προσεχών ημερών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο φάκελος με τις καταγγελίες τόσο του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη όσο και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον έγκλειστο ισοβίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος που θα σταλεί στη Βουλή θα περιλαμβάνει όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Η σχετική διαδικασία κινείται στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών που απαγορεύει στις δικαστικές αρχές την έρευνα, όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, ενώ επιβάλλει την άμεση (αμελητί) διαβίβαση όλων των στοιχείων στη Βουλή.

Παράλληλα η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά διενεργεί ήδη έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου. Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση ενώπιον των δικαστικών αρχών του Πειραιά ο ισοβίτης για το ναρκοφορτίο του Noor1 Ευθύμιος Γιαννουσάκης, προκειμένου να ελεγχθούν δικαστικά τα όσα έχει δημόσια με συνεντεύξεις του αλλά και στην αναφορά του στη δικαιοσύνη καταγγείλει, περί πιέσεων, που υποστηρίζει, ότι του ασκήθηκαν για να εμπλέξει στην υπόθεση της χρηματοδότησης του ναρκοφορτίου τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η κατάθεση Γιαννουσάκη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ληφθεί τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει ουσιαστικά τον κύκλο των ερευνών για την επίμαχη υπόθεση, που έχει προκαλέσει μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία με επίκεντρο τις συνομιλίες Καμένου με τον ισοβίτη αλλά και τις συνομιλίες Γιαννουσάκη με τον ανακριτικό υπάλληλο από το Λιμενικό Σώμα Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τυχόν διερεύνηση πειθαρχικών ερευνών για την εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, η οποία και έλαβε τις καταθέσεις Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή, επίσης διενεργείται έρευνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ