Ελληνοτουρκικά

Τουρκικό διάβημα και για την «Γενοκτονία των Ποντίων»

Σε διάβημα προς τον Έλληνα επιτετραμμένο  της πρεσβείας της Αγκύρας προχώρησε η Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γενοκτονίας των Ποντίων, προέβη τις προηγούμενες ημέρες το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Μ.Τσαβουσογλου εξαπέλυσε και πάλι επίθεση  εναντίον  του Π. Καμμένου  για «προκλητικές δηλώσεις» του.

Όπως αποκαλύπτει η Μιλιέτ, ο κ. Τσαβουσογλου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή  Χουσνου Μποζγκουρτ  του CHP  τόνισε ότι   στην Ελλάδα  καταβάλλονται  προσπάθειες   για «παραποιημένη  αφήγηση  της ιστορίας εναντίον της Τουρκίας με το να κρατούν ζωντανούς από το 1970 μέχρι σήμερα  αβάσιμους ισχυρισμούς περί Γενοκτονίας των Ποντίων».

Ο κ. Τσαβουσογλου έκανε λόγο για «εμμονικούς ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκικής Ιστορίας και Ταυτότητας  που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και έσπευσε  μάλιστα να προσθέσει ότι πλέον πρωτοστατεί σε αυτούς ο «αρχηγός του ακροδεξιού  εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού και Υπουργός Άμυνας Καμμένος»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ενημέρωσε την Τουρκική Εθνοσυνέλευση  ότι η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις δηλώσεις του Καμμένου που αφορούσαν «το έθνος μας και τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Ατατούρκ».

Ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στο εσωτερικό κοινό και υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων που δίνουν πολύ χαμηλά ποσοστά στους ΑΝΕΛ, έχει προβεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα σε φραστικές επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας  και προσβλητικές αναφορές για ανωτέρους αξιωματούχους   της γειτονικής χώρας, σε αντίθεση πολύ συχνά με την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Αντίστοιχες δηλώσεις είχαν γίνει και για  το σκοπιανό όπου ο κ. Καμμένος είχε επιτεθεί στην ΝΔ ότι αποδέχεται ονομασία που περιέχει τον όρο «Μακεδονία», ενώ αυτή ακριβώς είναι και η επίσημη θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...