Ελληνοτουρκικά

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν κατά Ελλάδας: «Είστε ανόητοι - Υπερασπίζεστε τρομοκράτες»


Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μόλις λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα.

Σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα των 8 στρατιωτικών που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε:

«αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι που είναι στο ΝΑΤΟ και έχουν καταφύγει εκεί. Τώρα πώς να το εξηγήσουμε αυτό; Βλέπουμε τον πραξικοπηματία αξιωματικό ή τον στρατηγό να διαφεύγει σε χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ».

«Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; "Αυτό το θέμα είναι θέμα της δικαιοσύνης, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαιοσύνη". Τι ανοησίες είναι αυτές;», συμπλήρωσε.

«Θέτεις σε ισχύ μια διοικητική απόφαση και κλείνεις την υπόθεση. Γιατί; Γιατί αυτοί είναι πραξικοπηματίες. Εσύ γιατί υπερασπίζεσαι έναν τρομοκράτη; Αυτός είναι τρομοκράτης, άρα τι πρέπει να τον κάνει αυτή η χώρα; Και εφόσον έχουμε μεταξύ μας μια συμφωνία για την έκδοση εγκληματιών, εσύ πρέπει να μας τον στείλεις πίσω, να μας τον δώσεις», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Δώσε τον σε μας να τον δικάσουμε, εσύ γιατί τον δικάζεις; Για ποιο λόγο έχουμε κάνει τότε με σας τη συμφωνία για την έκδοση εγκληματιών; Δηλαδή πρέπει πρώτα απ’ όλα αυτό να εξετάσουμε αυτό».

Όπως υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος:

«Δυστυχώς δεν θέλουν να το συζητήσουν. Γιατί δεν τους συμφέρει. Η Τουρκία είναι πολιτισμένη, η Τουρκία είναι μια χώρα που τηρεί το διεθνές δίκαιο και εμείς σε καμία περίπτωση δεν έχουμε θέμα να δεχθούμε τις κατηγορίες».

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα φθάνει στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στο πρόγραμμα του Γιλντιρίμ περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με την ατζέντα να περιλαμβάνει τα θέματα της μετανάστευσης, των ελληνοτουρκικών και ευρωτουρκικών σχέσεων, αλλά και το Κυπριακό.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αμέσως μετά, σύμφωνα με την «Καθημερινή» θα μεταβεί για ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη για το καθιερωμένο Ιφτάρ, το πρώτο μουσουλμανικό γεύμα μετά το τέλος τα Ραμαζανιού.

Η επίσκεψη Γιλντιρίμ θεωρείται συνέχεια της συνάντησης Τσίπρα - Ερντογάν στο Πεκίνο και έχει ως στόχο να τεθούν οι βάσεις επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κρατών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...