Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσική συστοιχία πυραύλων S-400 «κλείδωσε» αμερικανικά μαχητικά στη Συρία - "Ζαλίστηκαν" οι Αμερικανοί πιλότοι...

Ραντάρ  ρωσικών  συστοιχιών  πυραύλων S-400, «κλείδωσαν» αμερικανικά στρατιωτικά μαχητικά στη Συρία φτάνοντας ένα βήμα πριν την κατάρριψη.

Δεν δόθηκαν εξονυχιστικές λεπτομέρειες  «για το που και πως» επετεύχθη το περιστατικό αλλά ρωσικές πληροφορίες τοποθετούν το συμβάν στον εναέριο χώρο «δυτικά του Ευφράτη ποταμού».

Κάτι που πιθανόν να έχει σχέση με την αποχώρηση των Ρώσων από την πόλη Αφρίν, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο» στους Τούρκους.

Ως γνωστόν όλα τα τα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη έχουν σύστημα προειδοποιήσεως με το οποίο οι πιλότοι «ειδοποιούνται» ότι έχουν στοχοποιηθεί από «μη φίλια», όπως ονομάζεται στην στρατιωτικά διάλεκτο,  αντιαεροπορικά πυραυλικά  συστήματα .

Ο Αμερικανός Ταξίαρχος της Αεροπορίας  Charlz Korkoran επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι πλέον τα αμερικανικά αεροσκάφη  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα παρακολουθούνται στενά  και θα "κλειδώνονται" από τα ρωσικά ραντάρ για όλες τις κινήσεις τους .

Μετά το περιστατικό της κατάρριψης συριακού αεροσκάφους στις 18 Ιουνίου, την επόμενη μέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «οποιοσδήποτε εναέριος στόχος, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών  και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων  της διεθνούς συμμαχίας, που θα βρεθεί να ίπταται  δυτικά του ποταμού Ευφράτη, θα στοχοποιείται άμεσα από την ρωσική αεράμυνα .»

Οι  Ρώσοι αποστέλλουν ισχυρότατο «μήνυμα» σε όλα πλέον τα αμερικανικά μαχητικά  ότι σε περίπτωση που δεν «υπακούσουν» στις ρωσικές ανακοινώσεις …όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Η κατάσταση έχει αρχίσει  να «θερμαίνεται» ιδιαίτερα επικίνδυνα μετά την ανακοίνωση του  Λευκού Οίκου, ο οποίος  κάλεσε την κυβέρνηση της Συρίας να μην χρησιμοποιεί  χημικά όπλα.

Ο Λευκός Οίκος φέρεται να έχει δώσει εντολή για  προετοιμασία «εναέριων επιχειρήσεων» σε περίπτωση «εμφάνισης» νέας   χημικής επίθεσης.

Ανώτερος αξιωματικός της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ήδη δηλώσει σε τηλεδιάσκεψη , ότι «σε περίπτωση σύγκρουσης με την αμερικανική πολεμική  αεροπορία , το ΝΑΤΟ,....τα ρωσικά αεροσκάφη  MiG και Sukhoi, φυσικά και  θα πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο, ωστόσο, θα ήταν καλύτερα για όλους  αν αυτό δεν συμβεί.»

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν εδώ και πολλές ημέρες ότι οι Αμερικανοί πιλότοι αυτοαποκαλούνταν ως οι «κυρίαρχοι του ουρανού» και αγανακτούν  «γιατί οι Ρώσοι  δεν τολμούν να πετάξουν.»

Μόνο που δεν συμβαίνουν ακριβώς έτσι τα πράγματα διότι η ρωσική αεροπορία υλοποιεί συνεχώς αεροπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή .

«Οι Αμερικανοί διαθέτουν ικανά πυραυλικά συστήματα που μπορούν  να καταρρίψουν ακόμη και αεροσκάφη  Su-35, αλλά αυτό θα είναι  ένας πόλεμος, και στη συνέχεια η Ρωσία μπορεί να κάνει το ίδιο. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πληθώρα πυραύλων  Calibr καθώς και ικανές ρωσικές δυνάμεις στην  Συρία»,  κατέληξε  Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Τελικά η Συρία όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα θα είναι το «γήπεδο» που θα συγκρουστούν Ρωσία και ΗΠΑ με  τρομερές συνέπειες για ολόκληρη την γη.

https://www.youtube.com/watch?v=rSTPahY7XjQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...