Οικονομία

Προανήγγειλε ιδιωτικοποιήσεις και στις ΔΕΚΟ ο πρόεδρος του υπερταμείου

Ιδιωτικοποιήσεις και στις ΔΕΚΟ που έχουν ενταχθεί στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (θυγατρική του υπερταμείου) προανήγγειλε ο πρόεδρος του υπερταμείου Γιώργος Διαμαντόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Δεν αποκλείουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν ξεκινάμε από αυτό αλλά από την αξιοποίηση. Εάν όμως μια εταιρεία χάνει λεφτά και ζημιώνει το δημόσιο και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί θα μελετηθεί και η ιδιωτικοποίηση της».

Ο κ.Διαμαντοπουλος πρόσθεσε ακόμη ότι «Δεν θεωρούμε ότι μπήκαμε σε μια εταιρεία για να ξεπουλήσουμε αλλά για να την αναπτύξουμε παραπάνω. Χρησιμοποιήθηκε όρος ξεπούλημα. Δεν είναι έτσι. Δεν θα ήμουν σε αυτή την θέση αν ήταν ξεπούλημα. Στο παρελθόν μου προτάθηκε να είμαι στο προεδρείο ΤΑΙΠΕΔ και αρνήθηκα γιατί είμαι αντίθετος με τον όρο ξεπουλήματος».

Παράλληλα, είπε ότι τα ακίνητα της ΕΤΑΔ ξεπερνούν τα 70.000 αλλά μόλις τα 800 αξιοποιούνται.

Ακόμη προανήγγειλε πως θα γίνουν αξιολογήσεις για κάθε ένα από τα ΔΣ των ΔΕΚΟ. «Η προσπάθεια μας είναι να διοικούνται από τους καλύτερους. Αν δεν είναι άριστοι θα αντικατασταθούν».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ.Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ δεν θα τις διορίζει η κυβέρνηση πλέον αλλά το υπερταμείο και κατά συνέπεια δεν θα υπάρχει λόγος να έρχονται για έγκριση στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής .

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου Ουρανία Αικατερινάρη απαντώντας στο αν θα έχουν την ίδια τύχη με τις ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο ΕΔΗΣ και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων ή οι ραδιοσυχνότητες είπε πως «δεν γνωρίζουμε ότι θα ενταχθούν στην εταιρεία δημόσιων συμμετοχών ο ορυκτός πλούτος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...