Κόσμος

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συναντήσει τον Τραμπ

Προς τον παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά την ενδεχόμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στις αρχές Ιουλίου στο Αμβούργο, αλλά είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε υπό οποιαδήποτε μορφή συνομιλιών. Την δήλωσε αυτή έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή την ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων στο Αμβούργο κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Ιουλίου.

Ανεξάρτητα όμως από το αν η συνάντηση θα γίνει ή όχι, αυτό που απασχόλησε σήμερα τους δημοσιογράφους είναι με ποιά ακριβώς μορφή θα γίνει και τι θα προβλέπει το πρωτόκολλο των συνομιλιών στην περίπτωση αυτή. Το ερώτημα προέκυψε μετά από πληροφορίες του αμερικανικού πρακτορείου Αssociated Press, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Tass, σύμφωνα με τις οποίες στο επιτελείο του Τραμπ προέκυψαν διαφωνίες, ως προς την μορφή που θα πρέπει να πάρει μια τέτοιους είδους ενδεχόμενη συνάντηση.

Ο ίδιος ο Τράμπ σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο είναι διατεθειμένος να πραγματοποιήσει μια ουσιαστική συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν στο Αμβούργο κατά την διάρκεια της οποίας θα μπορούσαν να συζητήσουν διεθνή ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις. Λένε μάλιστα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι υπέρ του να δοθεί η δυνατότητα στα μέσα ενημέρωσης να καλύψουν τις συνομιλίες αυτές. Την ίδια στιγμή μερικοί σύμβουλοι του προέδρου, τον προτρέπουν να τηρήσει μια προσεκτική στάση όσον αφορά τις επαφές με την Ρωσία, υπό το φως των υποψιών περί συνεργασίας του με την Ρωσία κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ και των ερευνών που διεξάγουν το FBI και το αμερικανικό Κογκρέσο όσον αφορά τις υποψίες αυτές.

Οι θιασώτες μάλιστα της προσεκτικής προσέγγισης, τον συμβουλεύουν να πραγματοποιήσει μια σύντομη και τυπική συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν. Παράλληλα προτείνουν την εκδοχή της διεξαγωγή συνομιλιών με θέμα την στρατηγική σταθερότητα, μεταξύ ρωσικής και αμερικανικής αντιπροσωπείας, χωρίς την συμμετοχή των δύο ηγετών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό είπε ότι "το θέμα του πρωτοκόλλου στην δεδομένη περίπτωση είναι δευτερεύον, επειδή αφορά το ενδεχόμενο της πρώτης προσωπικής συνάντησης των δύο προέδρων" , επισημαίνοντας παράλληλα ότι " ούτως ή άλλως (οι δύο τους -σ.σ) θα βρίσκονται μαζί στην ίδια διοργάνωση , στην ίδια πόλη, την ίδια χρονική περίοδο και ούτως ή άλλως θα υπάρξει δυνατότητα να συναντηθούν". Με δεδομένη αυτή την πραγματικότητα ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι "η ρωσική πλευρά θα είναι έτοιμη να συναντηθεί με την μορφή που θα εξυπηρετεί τους αμερικανούς ή αντιθέτως".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...