Κόσμος

Ο Ερντογάν «τελειώνει» την... θεωρία της εξέλιξης από τα τουρκικά σχολεία

Η θεωρία της εξέλιξης πρόκειται να σταματήσει να διδάσκεται εξολοκλήρου στα σχολεία της Τουρκίας, σε μια κίνηση που πρόκειται να βρει αντιδράσεις στους κοσμικούς κύκλους της χώρας.

Ο Αλπασλάν Ντουρμούς, ο οποίος είναι επικεφαλής του εκπαιδευτικού συμβουλίου, δήλωσε η θεωρία της εξέλιξης είναι αμφισβητουμένη, διχαστική και αρκετά περίπλοκη για τους μαθητές.

«Πιστεύουμε πως αυτά τα μαθήματα είναι πέρα από την κατανόηση των μαθητών»,αναφέρει η Ντουρμούς σε βίντεο που έχει ανέβει στο τουρκικό υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με της αλλαγές, το κεφάλαιο για την ανθρώπινη εξέλιξη και τη θεωρία του Δαρβίνου έχει αφαιρεθεί από τα δημοτικά, ενώ ακόμα μια αλλαγή που συζητείται τώρα θα επιφέρει τη μείωση των ωρών μελέτης της κληρονομιάς της κοσμικότητας και άρα του Μουσταφά Κεμάλ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

Στην αρχή του έτους, είχε προκληθεί μεγάλο χάος στην Τουρκία όταν ο Νουμάν Κουρτουλμούς, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, δήλωσε πως η θεωρία της εξέλιξης ήταν ξεπερασμένη και αποστερούταν αρκετών αποδεικτικών στοιχείων.

Η πρόταση νόμου αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα και προβλέπει πως οι ώρες διδασκαλίας που κάλυπτε η θεωρία της εξέλιξης θα δοθούν στην μελέτη της ζωή τους… Προφήτη Μωάμεθ καθώς και σε διδαχές αποδεχτές από το κοράνι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ