Πολιτική

Ξανθός: Δεν τεκμαίρεται ζημιά του Δημοσίου στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν

Σε δήλωση που ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό την επιχειρηματολογία της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναφορικά με την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν προχώρησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, υποστηρίζοντας πως το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν ήταν δημόσιο και άρα δεν τεκμαίρεται ζημιά του δημοσίου.

Υπενθυμίζεται πως οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας άνοιξαν με το Ερρίκος Ντυνάν και τις καταθέσεις του πρώην διοικητή του Ανδρέα Μαρτίνη.

Ειδικότερα, ο κ. Ξανθός απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου σχετική με τις καταγγελίες περί λίστας με επώνυμους που έλαβαν δωρεάν νοσηλεία από το συγκεκριμένο νοσοκομείο είπε «το υπουργείο Υγείας ούτε επιχορηγεί, ούτε επιχορηγούσε, το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα. Δεν τεκμαίρεται ζημιά του δημοσίου από την μη καταβολή νοσηλίων. Σαφώς, όμως, δημιούργησε (σ.σ. η μη καταβολή νοσηλίων) «μαύρη» τρύπα που οδήγησε σε χρεοκοπία και απώλεια του νοσοκομείου που ήταν με την ευρύτερη έννοια στο δημόσιο».

Ο υπουργός σε άλλο σημείο εξήγησε πως «με αφορμή την ερώτηση απευθυνθήκαμε στην στο ΔΣ του νοσοκομείου που μας είπε ότι έχει κάνει δύο ενέργειες. Η μια να αναθέσει στη δικηγορική εταιρεία «Σιούφας και συνεργάτες την ανάκτηση των απαιτήσεων από νοσήλια. Η δεύτερη να καταθέσει ενώπιον του ειδικού ανακριτή πολιτική αγωγή σε βάρος του Ανδρέα Μαρτίνη για την ζημιά που έπαθε το ίδρυμα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...