Πολιτική

Μοριοδότηση των συμβασιούχων για τις μόνιμες θέσεις στους ΟΤΑ προβλέπει η τροπoλογία Σκουρλέτη

Με τροπολογία για τον επανακαθορισμό του πλαισίου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των ΟΤΑ επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα προβλήματα που δημιούργησε με την αποκομιδή απορριμμάτων.

Η ρύθμιση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού που ψηφίζεται αύριο.

Σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις, με την τροπολογία προβλέπονται:

-Οι ΟΤΑ α' βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών μπορούν να υποβάλλουν προς έγκριση στην οικεία αποκεντρωμένη διοίκηση και μέχρι τις 31-7-2017 τις σχετικές αποφάσεις τροποποιήσεις των οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας τους ύστερα από εκτίμηση των οργανικών αναγκών αυτών σε κάθε είδος ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα.

-Σε περίπτωση σύστασης νέων οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες Καθαριότητας απαιτείται να έχει προηγηθεί βεβαίωση της οικονομικής επιτροπής ότι η ετήσια δαπάνη του βασικού μισθού του καταληκτικού κλιμακίου των προτεινόμενων θέσεων καλύπτεται από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό πιστώσεις σχετικά με τις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας κατά παρέκκλιση του σχετικού νόμου.

-Καθορίζεται η βαθμολόγηση της εμπειρίας του Τακτικού προσωπικού που προσλαμβάνεται σύμφωνα με την εν λόγω διαδικασία και προσαυξάνονται κατά πέντε έτη τα σχετικά όρια ηλικίας διορισμού για τις εν λόγω προσλήψεις.

-Οι οικείοι ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών μπορούν μέχρι την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων είτε στις συνιστώμενες οργανικές θέσεις είτε σε υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και πάντως όχι πέραν της 31-3-2018 Να απασχολούν στις αντίστοιχες θέσεις το προσωπικό που παρείχε ήδη τις σχετικές υπηρεσίες καθαριότητας μέχρι τις 7-6-2017. Η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας δεν επιφέρει μεταβολές στο χαρακτήρα της σχέσης εργασίας βάσει της οποίας προσελήφθησαν οι απασχολούμενοι στις εν λόγω θέσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ