Κόσμος

Μέρκελ: Ο Χέλμουτ Κολ άλλαξε τη ζωή μου με καθοριστικό τρόπο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι ο Χέλμουτ Κολ, που απεβίωσε σήμερα, «άλλαξε την ζωή (της) με καθοριστικό τρόπο», λόγω του ρόλου που διαδραμάτισε ο εκλιπών ηγέτης στην επανένωση της Γερμανίας.

Ο Κολ, που διετέλεσε καγκελάριος της Γερμανίας από το 1982 έως το 1998, ήταν «μια ευκαιρία για εμάς, τους Γερμανούς», επισήμανε επίσης η καγκελάριος της Γερμανίας, σε δηλώσεις της από τη Ρώμη.

Η Άγγελα Μέρκελ μεγάλωσε στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας και ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα κατά την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

«Όπως εκατομμύρια άλλοι, εγώ κατάφερα να περάσω από μια ζωή υπό το δικτατορικό καθεστώς της ΛΔΓ σε μια ελεύθερη ζωή» εξήγησε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία σπούδασε φυσικές επιστήμες στην Ανατολική Γερμανία προτού ενταχθεί στους κόλπους της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) του Κολ την εποχή της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου την 9η Νοεμβρίου του 1989.

«Όλα όσα ακολούθησαν τα επόμενα 27 χρόνια από το χθες στο σήμερα δεν θα μπορούσαμε καν να τα διανοηθούμε χωρίς τον Χέλμουτ Κολ».

«Εγώ, προσωπικά, είμαι πολύ ευγνώμων (σε εκείνον)» υπογράμμισε η Μέρκελ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...