Πολιτική

Λεβέντης: Να παραιτηθεί ο Τσίπρας αν ζητήσει συμβούλιο αρχηγών

Επιμένει στη παραίτηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε πως σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αναζητώντας πολιτική συναίνεση, θα του ζητήσει να παραιτηθεί.

«Δεν έχει νόημα ένα τέτοιο συμβούλιο» είπε και τόνισε πως η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που να πηγαίνει λίγο με τα νερά τους και όχι να συγκρούεται με τους Ευρωπαίους. «Με το να συγκρουστούμε, βγάζουμε τα μάτια μας».

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε την θέση του για την συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού ή τεχνοκρατών. «Ο Παπαδήμος ήταν καλός αλλά του έβαλαν γύρω του πολιτικούς που ήθελαν να ξαναβγούν βουλευτές» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημειώνοντας ότι εάν θα συγκληθεί συμβούλιο αρχηγών θα ζητήσει να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας και να αναλάβει κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Η κυβέρνηση θα αποφασίζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και οι βουλευτές των κομμάτων θα στηρίζουν στη Βουλή, τόνισε ο κ. Λεβέντης. «Πρέπει το ένα κόμμα να πάψει να υπονομεύει το άλλο» είπε και σημειώσε πως « είναι ανάγκη να τελειώσει ο λαϊκισμός».

Τέλος, ο Βασίλης Λεβέντης εξαπέλυσε επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την πως «έχει εξουσιομανία, δεν είναι υπέρ λύσεων κυβερνήσεων συνασπισμού και της απλής αναλογικής».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Ν.Δ. βρίζει τον Τσίπρα γιατί κόβει λέει συντάξεις, ενώ και η ίδια τις είχε μειώσει πολλές φορές ... Ο Τσίπρας κόβει γιατί δεν βγαίνει και όχι γιατί θέλει...». Εκτίμησε πως η Γερμανία δεν θα συναινέσει να διαγραφεί χρέος και ζήτησε να τεθεί από την κυβέρνηση το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ