Ελληνοτουρκικά

Κόκκινος συναγερμός: 1η Στρατιά και ΑΣΔΕΝ σε πολεμική ετοιμότητα ελέω των τουρκικών σχεδιασμών σε Αιγαίο και Κύπρο

Σε πλήρη ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις με συνεχείς ασκήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά αποστέλλουν πολλαπλά "μηνύματα"  σε Γκιλντιρίμ και Ερντογάν για τις ικανότητες των Ελλήνων στρατιωτικών, ενόψει επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα και την Δυτική Θράκη.

Την εβδομάδα από 12 έως 16 Ιουνίου 2017,σχηματισμοί της 1ΗΣ  ΣΤΡΑΤΙΑΣ και της ΑΣΔΕΝ , στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αποτροπής, διεξήγαγαν πλήθος επιχειρησιακών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Στην δύναμη της 1ης Στρατιάς συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 320 Αξιωματικοί και 2.200 Οπλίτες, ενώ κινήθηκαν περισσότερα από 400 Ερπυστριοφόρα και Οχήματα Γενικής Χρήσης και αριθμός ελικοπτέρων.

Ενώ στην δύναμη της ΑΣΔΕΝ συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 350 Αξιωματικοί και 2.300 Οπλίτες, ενώ κινήθηκαν περισσότερα από 450 Ερπυστριοφόρα και Οχήματα Γενικής Χρήσης, αριθμός ελικοπτέρων και πλωτών μέσων.

Επιβεβαιώθηκε η υψηλή ετοιμότητα και το επιθετικό πνεύμα, αναφέρει το ελληνικό γενικό επιτελείο  στρατού .

Ως γνωστό οι τουρκικές δυνάμεις οι οποίες ασκούνται εδώ και μήνες αποκλειστικά σε αποβατικού τύπου επιχειρήσεις στα μικρασιαστικά  παράλια , και προετοιμάζονται για ένα «θερμό» καλοκαίρι λόγω της έναρξης ερευνών στην Κύπρο αλλά και της προσπάθειας επιβολής της τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο με την αμφισβήτηση ενός μεγάλου μέρους του.

Πληροφορίες φέρουν την τουρκική πολιτική ηγεσία υπό τον Ερντογάν να είναι σφόδρα δυσαρεστημένη  από την μη συμμετοχή στις επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον της άτυπης πρωτεύουσας των  τζιχαντιστών Ράκκα.

Την ίδια στιγμή οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν ανακοινώσει ότι τον Σεπτέμβριο θα διεξάγουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησίας του βάζοντας «φωτιά» στην περιοχή.

Έτσι οι νέο-οθωμανοί θα στραφούν προς το Αιγαίο και την Κύπρο εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια των Ελλήνων κυβερνώντων ( ΣΥΡΙΖΑ) με στόχο να «ρεφάρουν» στο εσωτερικό, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για ύπαρξη χαρτών που υποτίθεται ότι θα «αποδεικνύουν»  τις τουρκικές αιτιάσεις ενδεδυμένης με νομικό «μανδύα».

Όλα αυτά και πολλά άλλα έχουν πείσει την ελληνική στρατιωτική ηγεσία ότι τα « δύσκολα» έπονται και για αυτό προετοιμάζουν  πυρετωδώς τις  ελληνικές ένοπλες δυνάμεις για όλα τα ενδεχόμενα.

Οι Τούρκοι δεν είχαν και δεν έχουν ποτέ «μπέσα» και σε συνδυασμό με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες εικάζεται ότι «ετοιμάζουν» νέα Ίμια με άλλο σενάριο αυτήν  την φορά σε μικρό νησί που θα «βολεύει» στα σχέδια τους  κάπου κεντρικά στο Αιγαίο.

Στην Κύπρο ετοιμάζουν πλωτή εξέδρα με τρυπάνι, άγνωστο από που,  την οποία θα συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά πλοία. Όλα δείχνουν ότι αυτό το καλοκαίρι δεν "τρελάθηκε" μόνο ο καιρός αλλά και οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ