Κόσμος

Ιταλία: Προβάδισμα της κεντροδεξιάς σε πόλεις όπου διεξήχθησαν δημοτικές εκλογές

Σύμφωνα με τα πρώτα exit poll και στοιχεία που μετέδωσε το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, η κεντροδεξιά συμμαχία φέρεται να εξασφαλίζει προβάδισμα σε σειρά πόλεων στις οποίες πραγματοποιήθηκαν δημοτικές εκλογές χθες.

Πιο συγκεκριμένα, στο Καταντζάρο, στη Γένοβα και στη Βερόνα, οι υποψήφιοι της συντηρητικής παράταξης φέρονται να έχουν εξασφαλίσει προβάδισμα, ενώ στην Πάρμα φέρεται να έχει ουσιαστικό προβάδισμα ο απερχόμενος δήμαρχος Φεντερίκο Πιτσαρότι, που έθεσε και πάλι υποψηφιότητα, ο οποίος έχει διαγραφεί από το κίνημα Πέντε Αστέρων.

Οι πρώτες πολιτικές αναλύσεις επικεντρώνονται στη χαμηλή προσέλευση, η οποία σε αρκετές πόλεις δεν ξεπερνά το 50%. Παράλληλα, αν τα exit poll αυτά επιβεβαιωθούν από το τελικό αποτέλεσμα, ο αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι δεν μπορεί, σίγουρα, να νιώθει ικανοποιημένος.

Σε ό,τι αφορά το κίνημα Πέντε Αστέρων, είχε μια κακή επίδοση στον πρώτο γύρο, στις 11 Ιουνίου, και θα πρέπει να διαπιστωθεί αν οι υποψήφιοί του κατάφεραν να κερδίσουν τις μονομαχίες στις δύο πιο σημαντικές πόλεις στις οποίες το κίνημα του Γκρίλλο πέρασε στον δεύτερο γύρο, που είναι το 'Αστι και η Καράρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ