Αρχείο

«Θερμό επεισόδιο» στο διαδίκτυο - Έλληνες χάκερ απαντούν στους Τούρκους - «Έριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε»

Σε ένα μεγάλο κυβερνοπόλεμο είναι έτοιμοι να εμπλακούν Έλληνες και Τούρκοι χάκερ μετά την επίθεση των γειτόνων στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού ως απάντηση στην αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά.

Οι Έλληνες χάκερ της λεγεώνας των Anonymous απειλούν με αντίποινα τους Τούρκους προετοιμάζοντας πολλαπλά χτυπήματα σε ιστοσελίδες της γείτονας.

«Τουρκία Τουρκία, πόσες φορές σου έχουμε πει ότι οι Έλληνες Hackers και οι Anonymous είναι 100 φορές πιο δυνατοί από εσάς. Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την δική μας πραγματική δύναμη. Έριξες μια ιστοσελίδα, θα πέσουν 100 δικές σας. Ερχόμαστε! #OpAnonymousGreece», γράφουν σε ανακοίνωσή την οποία έχουν αναρτήσει στον λογαριασμό τους στο facebook, όπως φάινεται και παρακάτω.

Δείτε την ανάρτηση των Ελλήνων χάκερ:

Νωρίτερα Τούρκοι «κτύπησαν» την ιστοσελιδα του Πρωθυπουργού  ως απάντηση όπως λένε «στην αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Οι Τούρκοι χάκερς δεν παρέλειψαν να απειλήσουν και τον Α.Τσίπρα».

Πρόκειται για μια ομάδα χάκερς που ονομάζεται Aslan Neferler Tim, η οποία  άφησε το εξής απειλητικό μήνυμα: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».

Διευκρινήσεις για την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα primeminister.gr ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή», διαβεβαίωσε το υπουργείο.

Σε ότι αφορά την επίθεση από χάκερς ωστόσο, σημείωσε ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση μάλιστα, οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι χάκερς πανηγυρίζουν και ευχαριστούν τα τουρκικά ΜΜΕ για την προβολή της είδησης, όπως φαίνεται στα τουρκικά δημοσιεύματα στς σχετικές φωτογραφίες.

Νωρίτερα σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση απαντώντας σε αυτή που εξέδωσε χθες το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, καταδίκασε την ελληνική ανακοίνωση και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ιστορία της Ελλάδας στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας, που συγκαταλέγεται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, είναι γνωστή, ενώ παραθέτει σχετικά παραδείγματα και σημειώνει ότι είναι αμφισβητούμενο το τι αντιλαμβάνεται η χώρα από το διαθρησκειακό διάλογο στον οποίο αναφέρθηκε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ωστόσο, σε ένα ακόμα «προκλητικό» κρούσμα, σύμμαχος του Tayyip Erdogan, o Mustafa Destici  δήλωσε πως «Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος ας ακούσει ότι η Αγία Σοφία είναι τέμενος. Με την ευλογία του Αλλάχ, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν εκ νέου οι τελετουργίες και θα διαβάζεται πάντα προσευχή».

Ο Destici δηλώνει ακόμα πως «η Ελλάδα αντέδρασε στο διάβασμα Κορανίου και εζανίου την νύχτα Καντίρ στο Τέμενος της Αγίας Σοφίας και προέβη σε ανακοίνωση. Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος ας ακούσει ότι η Αγία Σοφία είναι τέμενος. Με την ευλογία του Αλλάχ, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν εκ νέου οι τελετουργίες και θα διαβάζεται πάντα προσευχή».

Στη συνέχεια, ο Destici ισχυρίζεται ότι με την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος το τουρκικό έθνος θα τιμήσει την μνήμη του Μωάμεθ Πορθητή.

Ο Destici αναφέρεται και στα τεμένη που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο – Θεσσαλονίκη και Δυτική Θράκη -  λέγοντας η ελληνική πλευρά τα… κατέστρεψε!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ