Αρχείο

Η στιγμή που η Ελληνική Σημαία υψώνεται στην Πρεσβεία της Αιγύπτου στο Κατάρ - Νέα εποχή για τη χώρα μας στη Μ.Ανατολή


Είναι η στιγμή που η Ελληνική Σημαία έχει ήδη υψωθεί στο κτίριο της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στη Ντόχα του Κατάρ και τοποθετείται και το ελληνικό εθνόσημο στην είσοδό της.

Οπως σας αναφέραμε και χτες στο άρθρο μας Ελληνική «έκρηξη» στη Μ.Ανατολή: Υψώθηκε η Ελληνική Σημαία στην Πρεσβεία της Αιγύπτου στο Κατάρ – O Στρατηγός και ο Κοτζιάς βάζουν την Τουρκία στο περιθώριο και την Ελλάδα στο μπλοκ των νικητών , πολύ κοντά ήλθαν πλέον Αίγυπτος και Ελλάδα τις τελευταίες ώρες και οι εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό στη ευρύτερη περιοχή μας. Όπως έκανε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης με ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Κοτζιάς, η ελληνική σημαία υψώθηκε στην αιγυπτιακή Πρεσβεία στο Κατάρ. Η Ελλάδα αποκτά φωνή στον αραβικό κόσμο καθώς θα φροντίζει πλέον 260.000 Αιγύπτιους εργαζομένους!

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακήρυξη ΑΟΖ έχει ξεκινήσει ενώ ο πρόεδρος της Αιγύπτου, ο Στρατηγός Αλ-Σίσι, πολύ έξυπνα έθεσε «απέναντι» την Τουρκία ζητώντας να διευρυνθεί το εμπάρκο και κατά της Αγκυρας διευκολύνοντας την Ελλάδα που αποκτά ένα ακόμη «όπλο» στη φαρέτρα της:

Ο Ερντογάν απομονώνεται απ’ όλους ενώ το διπλωματικό επεισόδιο με ΗΠΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη από χτες διευκολύνει περαιτέρω την ελληνική στρατηγική στην περιοχή.

«Μόλις σηκώσαμε ελληνική σημαία σε Πρεσβεία Αιγύπτου Ντόχας. Πρώτη μας μέριμνα 260.000 Αιγύπτιοι εργαζόμενοι στο Κατάρ. Η Ελλάδα διαμεσολαβεί», έγραψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας για τη διπλωματική εκπροσώπηση της Αιγύπτου στο Κατάρ από την Ελληνική Πρεσβεία στην Ντόχα:

«Κατόπιν ολοκλήρωσης των σχετικών διαπραγματεύσεων, υπεγράφη προ ολίγου συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για την διπλωματική εκπροσώπηση της Αιγύπτου στο Κατάρ από την ελληνική πρεσβεία στην Ντόχα. Η συμφωνία τίθεται άμεσα σε ισχύ και καλύπτει διπλωματικά, διοικητικά και προξενικά θέματα».

Πριν από δέκα ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Χασάν Σούκρι, διατύπωσε αίτημα στον Νίκο Κοτζιά για να αναλάβει η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ντόχα τη διπλωματική εκπροσώπηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στο Κατάρ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του συμμάχου μας.

Όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του πριν δέκα ημέρες το ΥΠΕΞ, η Ελλάδα είναι στη διάθεση όλων των πλευρών, ώστε να συμβάλει με κάθε τρόπο προς όφελος της περιφερειακής συνεργασίας και σταθερότητας.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι, ζήτησε να επιβληθούν οι ίδιες κυρώσει με το Κατάρ και στην Τουρκία, με το επιχείρημα ότι η Άγκυρα υποστηρίζει εξίσου τους τζιχαντιστές

O υπερεξοπλισμός της Αιγύπτου με ελικόπτερα ΚΑ-52K Νο 312 και 313, το αντιαεροπορικό σύστημα S-300V4, MiG-35 ναυτικής κρούσης, δείχνουν ότι η οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι πολύ κοντά.
https://twitter.com/GreeceMFA/status/875707864630820864

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...