Αυτοδιοίκηση

Η απάντηση του Καστελόριζου στους αρχηγούς που ετοιμάζονται να ξαναπάνε: Σας περιμένουμε με μαύρες σημαίες!

Με μαύρες σημαίες θα υποδεχθούν οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελόριζου τους αρχηγούς που ετοιμάζονται να ξανάπανε, όπως είπε στον realfm 97,8 ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Αχλαδιώτης, περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά στο νησί.

«Εχουμε βαρεθεί να ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο που είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιβιώσουμε εδώ πέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ απευθυνόμενος στους αρχηγούς είπε: «Μόνο το Καστελόριζο δεν σκέφτονται» και τόνισε: «Θα τους υποδεχθούμε με μαύρες σημαίες, αυτό είναι σίγουρο. Υπάρχει απογοήτευση από τους κατοίκους».

Οπως είπε ο αντιδήμαρχος του νησιού την καλοκαιρινή περίοδο οι Τούρκοι τουρίστες είναι περισσότεροι από τους Ελληνες: «Αυτό περιμένουν όλοι εδώ. Εχουν ανοίξει τα μαγαζιά τους και περιμένουν τα ημερήσια πλοία από την Τουρκία για να δουλέψουν οι καφετέριες, τα εστιατόρια και οι βαρκάρηδες».

Στο νησί, σύμφωνα με τον Αχλαδιώτη, οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 300 και τα παιδιά στο σχολείο είναι 47. Οσο για την ιατρική κάλυψη στο νησί ο αντιδήμαρχος του νησιού είναι αποκαλυπτικός: «Από τότε που έφυγε από το υπουργείο Υγείας ο κ. Αβραμόπουλος έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους γιατρούς. Εχουμε έναν αιματολόγο κι έναν καρδιολόγο. Δηλαδή έναν γιατρό γενικής ιατρικής κι έναν παιδίατρο δεν έχουμε. Οι πιο πολλοί όταν νιώσουν κάτι πάνε στην Τουρκία βρίσκουν έναν γιατρό και ξαναγυρίζουν. Ντρεπόμαστε που το λέμε, αλλά έτσι είναι. Δεν έχουμε ασθενοφόρο να μεταφέρουμε ηλικιωμένη. Είναι παροπλισμένο, είναι της δεκαετίας του ‘60. Φορτώνουμε τους ασθενείς σε φορτηγά».

Οσο για το διάγγελμα Παπανδρέου από το νησί το 2010 με το οποίο η χώρα μπήκε για πρώτη φορά στα μνημόνια ο κ. Αχλαδιώτης είπε: «Εχει αφήσει το στίγμα του στο νησί», αλλά πρόσθεσε ότι έχει αφήσει κι ένα χρέος: «Είχαν έρθει τότε με το υπουργείο Εξωτερικών, είχαν κάνει ένα συνέδριο εδώ όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και η εταιρεία catering είχε νοικιάσει χώρους για να εξυπηρετήσει τους υπουργούς και έμεινε απλήρωτο από τότε, από το 2001 νομίζω».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...