Κόσμος

Η Άγκυρα χαιρετίζει τη δέσμευση των ΗΠΑ να πάρουν τα όπλα από τους Κούρδους

Η Τουρκία χαρακτήρισε «θετικό βήμα» τη δέσμευση των ΗΠΑ να πάρουν πίσω τα όπλα που έχουν δώσει στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή της είναι ζωτικής σημασίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NTV ο Ισίκ πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε αντίποινα αν έρθει αντιμέτωπη με οποιαδήποτε απειλή από τη YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Χθες Πέμπτη πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφεραν ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε στον Τούρκο ομόλογό του πως τα όπλα, που προμηθεύουν οι ΗΠΑ στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG στη Συρία, θα επιστραφούν μόλις ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος.

Σε επιστολή του προς τον Ισίκ, ο Μάτις αναφέρει πως οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Τουρκία για τα όπλα που έχουν δώσει στην YPG και πως θα της παρέχουν κάθε μήνα καταλόγους με τα όπλα τα οποία παραδίδονται, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ