Επιστήμες Υγείας

ΗΠΑ: Διαχωρίστηκαν 10 μηνών σιαμαία κοριτσάκια που ήταν ενωμένα στο κεφάλι (βίντεο)


Στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας, στις ΗΠΑ μια ομάδα 30 επιστημόνων, αποτελούμενη από πλαστικούς χειρουργούς, νοσηλευτές, αναισθησιολόγους και νευροχειρουργούς διαχώρισαν δύο σιαμαίες αδελφούλες και η εγχείρηση κράτησε 11 ώρες.

Η Έριν και η Άμπι Ντιλάνεϊ γεννήθηκαν πριν 10 μήνες στη Βόρεια Καρολίνα με τα κεφάλια τους ενωμένα και η επέμβαση διαχωρισμού τους κρίθηκε αρκετά δύσκολη καθώς οι δύο αδελφούλες είχαν κοινά αιμοφόρα αγγεία.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου και τώρα τα κοριτσάκια αναρρώνουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ενώ είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που γεννήθηκαν που κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια.

Το παιδιατρικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας ανακοίνωσε ότι τα τελευταία 60 χρόνια έχει πραγματοποιήσει 23 επεμβάσεις διαχωρισμού σιαμαίων, αλλά είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί διαχωρισμό σιαμαίων ενωμένων στο κεφάλι.

«Ο διαχωρισμός των συζευγμένων διδύμων είναι μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση που ακολουθείται από μια μακρά και περίπλοκη ανάκαμψη, αλλά είμαστε πολύ αισιόδοξοι για ένα θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Δρ. Τζέσε Τέιλορ, πλαστικός χειρούργος, που συμμετείχε στην ιατρική ομάδα διαχωρισμού των δύο κοριτσιών.
https://www.youtube.com/embed/YODbAPAi5cw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ