Οπλικά συστήματα

Ζοφερό το μέλλον της ανθρωπότητας: ΗΠΑ-Ρωσία και Κίνα κατασκευάζουν ειδικές μονάδες με ρομπότ-δολοφόνους - Tι αποκαλύπτει έκθεση - Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι Υπερδυνάμεις

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ρωσία και η Κίνα δημιουργούν κάτι πραγματικό απίστευτο τρομακτικό  για τα έως τώρα δεδομένα στον χερσαίο πόλεμο, τουλάχιστον όπως τον γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Πρόκειται για ειδικές μονάδες με ρομπότ-δολοφόνους , κάτι που σήμανε συναγερμό στο  Πεντάγωνο  σύμφωνα με τον Αμερικανό αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια  φόρουμ εθνικής ασφάλειας  Αμερικανοί ειδικοί επί της ρομποτικής ανακοίνωσαν ότι η Κίνα και Ρωσία ευρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο όσο αφορά την δημιουργία στρατιωτικών  μονάδων  ρομπότ  συναγωνιζόμενοι τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση αμερικανικών αμυντικών portals .

https://youtu.be/ihVszNrz6dQ?t=14

https://youtu.be/Ocr0Lv1f-P8?t=40

«Γνωρίζουμε ότι η Κίνα ευρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο ήδη σε μεγάλο βαθμό έχοντας επενδύσει στην ρομποτική με σκοπό την  αυτονομία», είχε δηλώσει  ο  ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας [Valery Vasilevich] Gerasimov , ο οποίος υπογράμμισε ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να πολεμήσει σε ένα ρομποτικό πεδίο μάχης ( με το ΝΑΤΟ), δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος  στην Ουάσιγκτον.

«Ο Γερασίμωφ είπε, παραθέτοντας   ότι "στο εγγύς μέλλον, θα  δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη ρομποτική μονάδα ικανή να διεξάγει ανεξάρτητες και αυτόνομες  στρατιωτικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο ίδιος.

Ο τομέας αυτός είναι σημαντικός φυσικά και  για τις ΗΠΑ οι οποίες έχουν σκοπό να «κυριαρχήσουν» με την δημιουργία αντίστοιχων μονάδων στρατιωτών-ρομπότ  και με την ταχεία πρόοδο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης , για να αντισταθμίσουν τις επιβλητικές απειλές που θέτουν αιφνιδιαστικά  Κίνα και  Ρωσία στην ολότητα τους.

Οι ανησυχίες σχετικά με τη δημιουργία μονάδων στρατιωτών ρομπότ- δολοφόνων έχουν επιταχύνει και  τις τελευταίες εξελίξεις και στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Περισσότεροι από χίλιοι ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης, γνωρίζοντας όπως και ο Αινστάιν με την ατομική βόμβα που ακριβώς οδεύει ο πλανήτης, με  ανοικτή επιστολή ζητούν επιτακτικά από όλες τις υπερδυνάμεις,  την απαγόρευση των ρομποτικών οπλικών συστημάτων , συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ονομάτων εταιρειών του χώρου,  όπως ο CEO της Tesla Elon Musk και ο επιστήμονας Stephen Hawking.

Η εταιρεία Musk έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την δημιουργία μιας νέας μη κερδοσκοπικής ερευνητικής εταιρείας, με την ονομασία  OpenAI, ακριβώς για το σκοπό αυτόν .

Ο στόχος της  OpenAI είναι να «προωθήσει την ψηφιακή νοημοσύνη με τον τρόπο που είναι πιο πιθανό να ωφελήσει την ανθρωπότητα στο σύνολό της», παραμένοντας σε συμφωνία με την προηγούμενη στάση της που θα εξασφαλίζει ότι οι εξελίξεις θα «οδεύουν» προς μια ασφαλή κατεύθυνση.

Παρόλα αυτά Ρωσία, Κίνα, και ΗΠΑ προχωρούν ακάθεκτες στην δημιουργία  στρατών από  ρομπότ περιορίζοντας την ανθρώπινη παρουσία,  παρόμοιων  με αυτών που βλέπουμε στις ταινίες του Χόλυγουντ.

Σύμφωνα με ειδικούς του χώρου , οι Ρωσικές Στρατιωτικές Δυνάμεις Πυραύλων ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν ένοπλες ρομποτικές αποστολές ικανές να επιλέγουν «αυτόνομα» και να καταστρέψουν στόχους χωρίς ανθρώπινο έλεγχο. Το όλο πρόγραμμα διεξάγεται ακάθεκτο από τον Μάρτιο του 2014.

Επιπλέον, ο Vyacheslav Khaitov  αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ρωσικού αμυντικού κολοσσού Uralvagonzavod, δήλωσε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει πρωτότυπα των νέων ρομπότ μάχης,…….πολύ σύντομα , σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο .

«Είμαστε  σε θέση πολύ σύντομα να παρουσιάσουμε πρωτότυπα» , δήλωσε ο ίδιος.

https://youtu.be/51H8rZ7TJeg?t=4

https://youtu.be/-6u7EhM-bW4?t=112

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μάλιστα  δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον  σε αυτόν τον τομέα της  ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. Αυτή τη στιγμή, δοκιμάζεται ένα επίσης νέο ρομποτικό  προϊόν, καθώς διερευνάται η  δυνατότητα του  να οδηγεί ακόμη και οχήματα αλλά άλλα  πολεμικά μέσα.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η εταιρεία «Rostec» που ασχολούνται με την ανάπτυξη του εξοπλισμού των στρατιωτών που θα επιτρέψει στους μελλοντικούς Ρώσους στρατιώτες  να λαμβάνουν τακτικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

Τα δεδομένα θα διαβιβάζονται σε συσκευή μέσω κρυπτογραφημένων καναλιών επικοινωνίας, με την  χρήση ειδικής  συσκευής η οποία θα αποτελεί  μέρος του κανονικού εξοπλισμού του σύγχρονου μαχητή.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο συνολικό έργο με την ονομασία «Στρατιώτης του Μέλλοντος», γράφει το περιοδικό . Σημειώνει, επίσης, ότι μέχρι το 2020 η Ρωσία σκοπεύει να επανασχεδιάσει τον εξοπλισμό του στρατού, με την αύξηση του μεριδίου των σύγχρονων όπλων να αυξάνεται  από  10% έως 70%.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού , με γοργούς ρυθμούς «ετοιμάζονται» οι μελλοντικοί υπερ-στρατιώτες του αμερικανικού στρατού, με την βοήθεια προγραμμάτων υπό την αιγίδα της DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών) και με την αρωγή πλήθους εταιρειών αλλά και ανεξάρτητων φορέων, καταδεικνύοντας τον σωστό τρόπο που πρέπει να υλοποιούνται, τέτοιου είδους προγράμματα.

Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, δήλωσε ότι τα πρώτα πρωτότυπα της μελλοντικής προστατευτικής εξάρτυσης τού μελλοντικού στρατιώτη Iron Man, πιθανόν θα είναι έτοιμα προς δοκιμή .

Σύμφωνα με τον Ναύαρχο Ουίλιαμ McRaven τα εν λόγω τρία απενεργοποιημένα πρωτότυπα γνωστά στην στρατιωτική διάλεκτο ως (Tactical Assault Suit Light Operator) του προγράμματος TALOS με το παρατσούκλι «Iron Man» λόγω του υπερήρωα της Marvel Comics, αναμένονται να συναρμολογηθούν και να παραδοθούν τον Ιούνιο.

https://youtu.be/cwiwefPU1EM?t=7

https://youtu.be/ePl9TC2ySUY?t=15

Το σχέδιο του ΥΠΑΜ είναι να αξιολογηθεί η τεχνολογία με στόχο την εκμετάλλευση του εν λόγω συστήματος από τις αμερικανικές ΕΔ τον Αύγουστο το 2018.

Η τεχνολογία του προγράμματος TALOS θα περιλαμβάνει έναν τροφοδοτούμενο εξωσκελετό, μαζί με μια πλήρους σώματος προηγμένης πανοπλίας με οθόνες ευαισθητοποίησης, σύμφωνα με την επίσημη αίτηση για παροχή πληροφοριών, προφανώς από το αμερικανικό ΥΠΑΜ.

Οδεύουμε λοιπόν ολοταχώς, εάν συνυπολογίσουμε και τα μη επανδρωμένα αεροχήματα, τους δορυφόρους-δολοφόνους στο διάστημα ,  στην δημιουργία στρατών από ρομπότ, οι οποίοι θα ικανοποιούν τις φιλοδοξίες των πολιτικών, χωρίς ανθρώπινο κόστος σε στρατιώτες, αλλά με τρομακτικά καταστρεπτικά αποτελέσματα στον  άμαχο πληθυσμό του πλανήτη .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ