Ελληνοτουρκικά

Εφημερίδα του Ερντογάν κατηγορεί την Ελλάδα ότι κάλεσε σε σταυροφορία για την Αγιά Σοφιά

Η ισλαμιστική φιλοερντογανική τουρκική εφημερίδα Star χαρακτήρισε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία ως «νέα σταυροφορία».

Η διαμαρτυρία της Ελλάδας προς την UNESCO όπως και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην τουρκική προκλητικότητα, προσπαθούν να παρουσιαστούν στην τουρκική κοινή γνώμη ως «σταυροφορία».

«Έκκληση από την Αθήνα για νέες σταυροφορίες για την Αγιά Σοφιά», τιτλοφορεί η ισλαμιστική εφημερίδα το άρθρο της, σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα «αντέδρασε με αυθάδεια» και χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ως έκκληση της Ελλάδας για μία νέα σταυροφορία εναντίον της Τουρκίας, σύμφωνα με το tribune.gr

Το τουρκικό θράσος θεωρεί ως «κανονική» τη μετατροπή ενός χριστιανικού αυτοκρατορικού ναού σε τζαμί, ενώ ως αμετροεπείς και κουτοπόνηροι ανατολίτες προσπαθούν να παρουσιάσουν τις παρανομίες τους ως δικαίωμά τους.

Όσο περνάνε οι ημέρες η Τουρκία απομονώνεται όλο και περισσότερο, ακόμα και από τον αραβικό κόσμο, κι αυτό εντείνει τη νευρικότητά της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...