Εκκλησία

Ευχές Φραγκίσκου για την εορτή του "αδελφού" Βαρθολομαίου: Προσευχή για την κοινή πορεία Ορθοδόξων και Καθολικών για την πλήρη κοινωνία

Συμπόρευση για την ειρήνη και τον διάλογο ευχήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του για την ονομαστική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου προς τον πατριάρχη περιελέμβανε την γνωστή “αδελφολογία” που έχουν καθιερώσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα οι δύο άνδρες, ενώ σημείωσε ιδιαιτέρως πως «η μαρτυρία της ολοένα στενότερης ένωσης των Χριστιανών, αποτελεί σημάδι ελπίδας για τον κόσμο»

Τόνισε δε πως οι θρησκείες μπορούν να λειτουργήσουν ως ένας πολύτιμος σύμμαχος για το ιερό καθήκον της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως προσεύχεται για την κοινή πορεία Ορθοδόξων και Καθολικών για την πλήρη κοινωνία, την κοινή εργασία για την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας και του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Βαρθολομαίου, λοιπόν, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν παρέλειψε να στείλει ένα μήνυμα γράφοντάς το μάλιστα ο ίδιος στον «αγαπητό αδελφό Βαρθολομαίο», στο οποίο αναφέρεται : «Εύχομαι ότι, χάρη στη μεσολάβηση του ουράνιου προστάτη σας, ο Παντοδύναμος και φιλεύσπλαχνος Θεός μπορεί να συνεχίσει σε σας και το υπουργείο σας χορηγήσει στην πλούσια δώρα της χάριτος.

''Αυτήν την ημέρα που η Ανατολική Εκκλησία εορτάζει τον Άγιο Απόστολο Βαρθολομαίο, υιοθετώ τα λόγια του κοντακίου ''Ὤφθης μέγας ἤλιος τῇ οἰκουμένῃ, διδαγμάτων λάμψεσι, καὶ θαυμασίων φοβερῶν, φωταγωγῶν τοὺς τιμώντάς σε, Βαρθολομαῖε Κυρίου Ἀπόστολε''.

Ελπίζω ότι με τις πρεσβείες του ουράνιου προστάτη σας, ο Παντοδύναμος και Φιλεύσπλαχνος Θεός θα σας χαρίζει πλούσια τα δώρα της χάριτος για την συνέχιση της διακονίας σας. Ευγνωμοσύνη οφείλουμε στον Θεό για την πρόσφατη συνάντησή μας στην Αίγυπτο, η οποία είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα και για την Παναγιότητά Σας, για την μαρτυρία που προσφέρουν οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο μέσα από στενούς δεσμούς και της αδελφοσύνης, που αποτελεί ένα σημάδι ελπίδας και παρηγοριάς για ολόκληρο τον κόσμο.

Ως εκ τούτου, προσεύχομαι για την κοινή πορεία Ορθοδόξων και Καθολικών για την πλήρη κοινωνία, την κοινή εργασία για την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας και του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές μου και θέτοντας τον εαυτό μου, Αγαπητέ αδελφέ εν Χριστώ, στις προσευχές.

Σας ασπάζομαι εν Κυρίω Ιησού "

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ