Πατριαρχεία

Εκτός ορίων ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κατά όσων έχουν επιλέξει την «αγία ανυπακοή»

Του Άγγελου Ρούσσου

Δεν πτοείται με τίποτα στο οικουμενιστικό του κρεσέντο ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ.

Σε νέα επίθεσή του κατά όσων έχουν επιλέξει την “αγία ανυπακοή” κάνει....μαθήματα ερμηνείας της Αγίας Γραφής χρήζοντας παντογνώστη τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τα Φαναριώτικα θεολογικά του εξαπτέρυγα.

Σε χθεσινό του κήρυγμα για την μεγάλη εορτή της Πεντησκοστής είχε το περίσσιο θράσσος να υπονοήσει πως όσοι αντιδρούν στις οικουμενιστικές προκλήσεις του κ. Βαρθολομαίου είναι αιρετικοί και σχισματικοί. Οικουμενιστικές προκλήσεις οι οποίες πολλαπλασιάζονται όπως και πρόσφατα στην Γερμανία και με τις οποίες ασχημονεί εις βάρος της αληθινής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Της αληθινής Εκκλησίας και όχι του θεολογικού παραμάγαζου που επιχειρείται να στηθεί παρέα με τους Ευαγγελιστές, τον Πάπα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και κάθε άλλο πρόθυμο της νέας τάξης πραγμάτων.

Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε, λοιπόν, στο χθεσινό κηρυγμά του σημειώνει μεταξύ άλλων πως “ερμηνευτής και προστάτης της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας είναι η ίδια η Εκκλησία μας διά των αρμοδίων οργάνων της, την Ιερά της Σύνοδο και τους εκπροσώπους της όπως είναι οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών μας και οι Επίσκοποί μας κι όσοι διακονούν την Εκκλησία μας με την πνευματική και ποιμαντική καθοδήγηση του τοπικού μας Επισκόπου”.

Και συνεχίζει:

“Την Αγία Γραφή την χρησιμοποιούν και οι αιρετικοί και οι σχηματικοί. Γι' αυτό η Αγία Γραφή κατανοείται πάντοτε όπως την ερμηνεύει η Εκκλησία μας διά των Αποστόλων, των διαδόχων τους, όπως είναι ο Πατριάρχης μας, διά των Συνόδων, όπως είναι η Σύνοδος του Πατριαρχείου μας, διά των Πατέρων της Εκκλησίας μας όπως είναι οι άγιοι μας, διά των Επισκόπων μας όπως είναι ο Μητροπολίτης μας και διά των κληρικών και λαϊκών που έχουν την πνευματική και ποιμαντική καθοδήγηση και πνευματική άδεια του τοπικού μας Επισκόπου”.

Με λίγα λόγια ο κ. Σεραφείμ θέλει τον πιστό λαό πειθήνιο όργανο του κάθε θρησκευτικου΄του ταγού ανεξαρτήτως αν αυτός αποεδειγμένα είναι πλανεμένος και το μόνο που κάνει είναι να διχάζει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Με λίγα λόγια ο κ. Σεραφείμ θέλει μια Ορθοδοξία του “πίστευε και μη ερεύνα”. Μια Ορθοδοξία άβουλο προϊον της εκκλησιαστικής διπλωματίας, των πατριαρχικών και μητροπολιτικών γραφείων και όχι του ναού, και των προσωπικών φιλοδοξιών του ενός και του άλλου “ποιμένα”.

Οι συνεχείς επιθέσεις του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κα άλλων σαν κι αυτόν αποδεικύνουν ένα πράγμα μόνο.

Πόσο τρέμουν την αλήθεια οι αλχημιστές του Φαναρίου!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...