Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ - Τουρκική κορβέτα επιχείρησε να εμβολίσει την φρεγάτα "ΝΑΒΑΡΙΝΟ" με την ηγεσία του ΠΝ!


Πολύ σοβαρό περιστατικό είχαμε στο Αιγαίο και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε όταν γράψαμε σήμερα το πρωί ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν ψάχνεται σε θάλασσα και αέρα για επεισόδιο που θα οδηγήσει η κρίση. Οι Τούρκοι εκτός από τις απανωτές παραβιάσεις του ΕΕΧ και τις αερομαχίες με τις οποίες εκβιάζουν κατάρριψη με κάθε τρόπο, προσπάθησαν να εμβολίσουν  την φρεγάτα "ΝΑΒΑΡΙΝΟ"!

Συγκεκριμένα, Τούρκος κυβερνήτης έστρεψε ξαφνικά τη κορβέτα  δεξιά με αποτέλεσμα η σύγκρουση με τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ να αποφευχθεί στο παρά ένα.

Και πάλι δεν απαντήσαμε παρά κάναμε ελιγμούς αποφυγής!

Το περιστατικό θεωρείται άκρως σοβαρό καθώς δείχνει ότι ο Ερντογάν επιδιώκει με κάθε τρόπο κρίση.

Και όλα αυτά μόλις το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε  ότι από την Τετάρτη 31 Μαΐου έως την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, επέβη στη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» και παρακολούθησε αεροναυτικές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου, στο πλαίσιο της εν λόγω άσκηση.

Σήμερα 12 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη -δέκα F-16 τα οποία πετούσαν σε τέσσερις σχηματισμούς, ένα CN-235 (κατασκοπευτικό) και ένα ελικόπτερο- προέβησαν επίσης σε εννέα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα δέκα τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Π.Καμμένος τόνισε σήμερα:

«Ο ελληνικός λαός ενωμένος με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμος ν΄ αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.Επιθυμούμε την ειρήνη και επιθυμούμε οι Ένοπλες Δυνάμεις, όταν είναι σε ετοιμότητα, να στέλνουν το μήνυμα της διασφάλισης της ειρήνης, της γαλήνης και της ανάπτυξης. Ελπίζω να το καταλάβουν και από την άλλη πλευρά του Αιγαίου» δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας επίδειξης, από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, που διεξήχθη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέγα το της θαλάσσης κράτος».

Μετά την Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί μαζί με τον αρχηγό ΓΕΝ, τη Σαμοθράκη, τον Αη Στράτη και τη Λήμνο και ειδικότερα καράβια του πολεμικού ναυτικού τα οποία συμμετέχουν στην άσκηση «Καταιγίς 2017», που άρχισε την Κυριακή και ολοκληρώνεται αύριο.

Δείτε παρακάτω την επίδειξη των Κομάντος της Δ.Υ.Κ στη Παραλία στο Φάρο της Αλεξανδρούπολης.

Οι νέο-Οθωμανοί έχουν στρέψει όλα τα «μάτια τους και τα αυτιά τους» στην ελληνική ναυτική άσκηση που διεξάγεται στο Αιγαίο πέλαγος , αξιολογώντας τα πάντα μετά τη τουρκική σφαγή στο Σιρνάκ και τις απανωτές σφαλιάρες με τον εξοπλισμό των Κούρδων από τις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως διαρρέουν Τούρκοι δημοσιογράφοι, ο Ρ.Τ.Ερντογάν ήταν εκτός εαυτού μετά το κάζο στο Σιρνάκ. Ηταν σε τόσο έξαλλη κατάσταση που άρχισε να σπάει ότι έβρισκε κοντά του. Δεν είναι και λίγο να ξεκληρίζεται η τοπική στρατιωτική ηγεσία της περιοχής που είχε την διεύθυνση των επιχειρήσεων κατά του PKK.

Χτες το τουρκικό επιτελείο απέστειλε 2 αεροσκάφη CN-235 μαζί με την συνήθη «εναέρια κουστωδία» των οπλισμένων F-16 BLOCK 52+, για να «φωτογραφήσουν » τα ελληνικά πολεμικά πλοία στην ελληνική θάλασσα του Αιγαίου.

Εκτός από την τετράδα F-16 που πραγματοποίησε τις υπερπτήσεις πάνω από τις νησίδες Καλόγηρους, κοντά στην Άνδρο, συνολικά η Τουρκία έστειλε 10 μαχητικά F-16 σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σήμερα είχαμε νέα αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου ΑΗ-64 στη μέση του Αιγαίου: Με πρόβλημα στον κινητήρα προσγειώθηκε με το "ζόρι" στον Αι Στράτη το επιθετικό ελικόπτερο προερχόμενο από το Στεφανοβίκη.

Το διμελές πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Πρόκειται για τη δεύτερη δεύτερη περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης ελικοπτέρου Απάτσι το τελευταίο διάστημα και φυσικά είναι άκρως ανησυχητική.

Το αξιοσημείωτο δε ήταν πως και τα δέκα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα…

 

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Feevros%2Fvideos%2F10155345679212389%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...