Ένοπλες Συρράξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ- Ξεκίνησαν ανελέητες μάχες στη Μέση Ανατολή- Βομβάρδισαν δυνάμεις του Ασαντ στη Ν.Συρία από το αεροπλανοφόρο George H.W. Bush οι ΗΠΑ - Μάχες σώμα με σώμα στο έδαφος Αμερικανών- FSA εναντίον Ρώσων, Χεζμπολάχ και συριακού Στρατού (εικόνες, βίντεο)


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ραγδαίες εξελίξεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή καθώς οι Αμερικάνοι βομβάρδισαν πριν λίγο δυνάμεις του Μ.Ασαντ οι οποίες περικύκλωναν το Al-Tanf. Μαζί με τις δυνάμεις του Ασαντ βρίσκονται ρωσικές δυνάμεις, Χεζμπολάχ και Ιρανοί.Tαυτόχρονα οι Κουρδικές δυνάμεις SDF έφτασαν στα προάστια της "πρωτεύουσας" του ISIS, της Ράκκα. H Toυρκία ότι είναι να κάνει, θα πρέπει να το κάνει άμεσα.

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ οριακή και αφορά όλη την ευρύτερη περιοχή. Το αμερικανικό Ναυτικό πραγματοποίησε νέο κύκλο επιθέσεων με αεροσκάφη που απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο George H.W. Bush το οποίο πλέει στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανακοινώθηκε η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης “Inherent Resolve” η οποία έχει ως στόχο την ISIS αλλά και τις δυνάμεις του Ασαντ και οι αεροπορικές προσβολές πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ράκκα όπου οι κουρδικές δυνάμεις προσπαθούν να την καταλάβουν καθώς και στη Νότια Συρία

"Ο συνασπισμός των δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ, χτύπησε και κατέστρεψε δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ " λένε οι Αμερικανοί γιατί μπήκαν σε "ουδέτερη ζώνη" και αρνούνταν να αποχωρήσουν λένε οι Αμερικανοί

Ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, χτύπησε και κατέστρεψε δυνάμεις του Άσαντ που επιχειρούσαν να μπουν σε ουδέτερη ζώνη στη Νότια Συρία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνασπισμού

“Παρά τις προειδοποιήσεις, οι δυνάμεις του καθεστώτος μπήκαν στην συμφωνημένη ουδέτερη ζώνη με άρματα μάχης, πυροβολικό, αντιαεροπορικά άρματα, θωρακισμένα οχήματα και περισσότερους από 60 στρατιώτες που αποτελούσαν απειλή για τις δυνάμεις του συνασπισμού και τις σύμμαχες δυνάμεις που στρατοπεδεύουν στο “At Tanf Garrison”.

Παρακάτω δείτε από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, φωτογραφίες από τη βάση και βίντεο από τις μάχες

Οι δυνάμεις του συνασπισμού ισχυρίζονται πως προειδοποίησαν αρκετές φορές, πριν καταστρέψουν δύο άρματα του πυροβολικού, ένα αντιαεροπορικό άρμα και ένα τανκ.

Στις 18 Μαΐου, οι δυνάμεις του συνασπισμού είχαν πραγματοποιήσει και πάλι επίθεση σε δυνάμεις του Άσαντ, καθώς αυτές προχωρούσαν στην ουδέτερη ζώνη. Οι δυνάμεις του συνασπισμού επιχειρούν εδώ και πολλούς μήνες στην περιοχή At Tanf, στην οποία πραγματοποιούνται γυμνάσια, ενώ εκπαιδεύονται και οι φιλοαμερικανικές συριακές δυνάμεις που πολεμούν κατά του ISIS.

Ο συνασπισμός δηλώνει στην ανακοίνωσή του, πως δεν αποζητά μάχες με δυνάμεις του καθεστώτος, όμως παραμένει έτοιμος να αμυνθεί αν δυνάμεις του Άσαντ αρνούνται να φύγουν από τις ουδέτερες ζώνες. Τέλος ζητά από όλες τις πλευρές να επικεντρωθούν στη μάχη κατά του ISIS, που είναι ο κοινός εχθρός και η μεγαλύτερη απειλή για την περιοχή αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, μονάδες της συριακής  αντιπολίτευσης (SDF) εισήλθαν στα περίχωρα της Ράκκα για πρώτη φορά από  την έναρξη του πολέμου, αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων  Agence France-Presse.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την εξουδετέρωση  43 τζιχαντιστών  κατά τις μάχες ενάντια στο ισλαμικό κράτος από τις δυνάμεις  του  συνασπισμού με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες εκτελούν κατά γράμμα το σχέδιο κατάληψης της Ράκκα.

«Οι δυνάμεις μας εισήλθαν στην περιοχή  Mehleb στα ανατολικά της πόλης Ράκκα,», ανέφερε ο διοικητής των δυνάμεων  SDF .

Η ευρεία επιχείρηση επίθεσης για την απελευθέρωση της Ράκκα από τους ακραίους ισλαμιστές αντάρτες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος»  ξεκίνησε την Δευτέρα.
https://twitter.com/A_Ozkok/status/871978412705026049

https://twitter.com/badly_xeroxed/status/872145335099019264

https://twitter.com/CT_operative/status/871512838493392897

http://https://www.youtube.com/watch?v=gOQ5_wU2QkE&feature=youtu.behttps://twitter.com/NovostiDamask/status/872006342499762176

Ο επίσημος εκπρόσωπος της συμμαχίας  Talal Silo υπογράμμισε ότι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης (SDF)  επιτέθηκαν στις θέσεις των ισλαμιστών από τρεις κατευθύνσεις (  ανατολικά, δυτικά και βόρεια).

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μάχη θα είναι «σκληρή, καθώς οι τζιχαντιστές είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους, αλλά δεν έχουν καμία ελπίδα ».

Η Ράκκα είναι υπό τον έλεγχο του ISIS από  το 2013, και η πόλη θεωρείται η ανεπίσημη πρωτεύουσα των τρομοκρατών. Η επιχείρηση  για την απελευθέρωση της πραγματοποιείται από  «τις συριακές  δημοκρατικές δυνάμεις» SDF, οι οποίες βασίζονται σε κουρδικές ομάδες και πολιτοφυλακές των αραβικών φυλών που υποστηρίζονται από την  Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και τις  ειδικές δυνάμεις.

Η συριακή κυβέρνηση στην  Δαμασκό ανακοίνωσε όμως  ότι ο στρατός των ΗΠΑ  ενεργεί χωρίς τη συγκατάθεση των συριακών αρχών και η παρουσία των Αμερικανών  στο βόρειο τμήμα της χώρας, στην πραγματικότητα είναι εισβολή και ξένη  παρέμβαση.

Την ίδια στιγμή οι μονάδες του συριακού στρατού διεξάγουν μια σαρωτική επίθεση στις γύρω περιοχές κοντά στο  στρατηγικό ενεργειακό πεδίο στην επαρχία Χόμς .

Τα συριακά στρατεύματα προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους ισλαμιστές τρομοκράτες σε σκληρότατες συγκρούσεις για τον έλεγχο στρατηγικών ορεινών σημείων και λόφων. Επίσης κατέστρεψαν βαρύ  στρατιωτικό εξοπλισμό των τρομοκρατών.

Ο συριακός στρατός συνέχισε επίσης την προέλαση του και σε άλλες βασικές επαρχίες της Συρίας.

Χομς

Τα στρατεύματα του Συριακού Στρατού, υποστηριζόμενα από την συριακή και τη ρώσικη πολεμική Αεροπορία, σαρώνουν τα πάντα σε ένα νέο γύρο επιχειρήσεων κοντά στην αρχαία πόλη της Παλμύρα , καταλαμβάνοντας  στρατηγικά υψώματα  στην περιοχή Al-Sha'er .

Οι πηγές ανέφεραν ότι μετά από ώρες αιματηρής μάχης, οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν αρκετές θέσεις κοντά στα ενεργειακά πεδία al-Sha'er, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων  1.005 και 943 στο Όρος  al-Sha'er.

Σύμφωνα με αναφορές, οι Σύροι  στρατιώτες πιθανότατα θα ξεκινήσουν μια νέα φάση της επιχείρησης κατά του ISIL για να καταλάβουν τα περιοχές εξόρυξης  πετρελαίου και φυσικού αερίου al-Sha'er καθώς και τις κοντινές περιοχές και λόφους τους τις επόμενες ημέρες.

Δαμάσκο

Οι δυνάμεις του Συριακού Στρατού ανακάλυψαν σχέδιο των  τρομοκρατών  στην περιοχή που ανήκουν στην οργάνωση  Tahrir al-Sham Hay'at για την μεταφορά μεγάλου φορτίου όπλων από τη νότια προς την ανατολική επαρχία της Δαμασκού, ανέφερε η ανώτερη διοίκηση του στρατού.

Το πρακτορείο ειδήσεων AMN ανέφερε σε  στρατιωτικό ανακοινωθέν, ότι κυβερνητικοί  στρατιώτες κατέστρεψαν τα μέλη της οργάνωσης Tahrir Al-Sham που προσπαθούσαν να εισάγουν λαθραία όπλα από τη Νότια Δαμασκό στην περιοχή της Ανατολικής Γκούτα.

Η πηγή πρόσθεσε ότι μεταξύ των κατασχεθέντων φορτίων υπήρχαν αρκετά  πυρομαχικά και βλήματα αρμάτων μάχης , εκτοξευτών όλμων και βαρέων πολυβόλων.

Λόγω της  έλλειψης όπλων στην ανατολική Ghouta, οι ισλαμιστές τρομοκράτες της οργάνωσης ahrir Al-Sham προσπάθησαν να μεταφέρουν τα πολεμοφόδια τους από τη Νότια Δαμασκό, προκειμένου να βοηθήσουν τους συντρόφους τους να πολεμήσουν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Ιντλίμπ

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι πάνω από 40 ισλαμιστές  τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί σε έκρηξη βόμβας σε οδό κοντά στην πόλη Χαν αλ Σαμπάλ,  μετά από εντατικό γύρο συγκρούσεων  ενάντια σε αντίπαλες μαχητικές ομάδες στη Βορειοδυτική Συρία.

Οι τοπικοί ακτιβιστές των μέσων ενημέρωσης δήλωσαν ότι μια βόμβα έπληξε ένα από τα οχήματα του Faylaq al-Sham κοντά στην πόλη Χαν αλ Σαμπάλ, σκοτώνοντας έξι τρομοκράτες και τραυματίζοντας άλλους  τέσσερις .

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι επιθέσεις αυτού του είδους αυξήθηκαν πρόσφατα στην Ιντλίμπ , αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που στοχεύουν την  ισλαμική οργάνωση    Faylaq al-Sham.

Εν τω μεταξύ, ένας από τους διοικητές της οργάνωσης Tahrir al-Sham Hay'at με το όνομα  Abu Torab Muhassan εκτελέστηκε  από άγνωστους επιτιθέμενους στην πόλη Salqin στα ΝΔ της Ιντλίμπ .

Τοπικές πηγές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι πολλά μέλη της οργάνωσης  Tahrir al-Sham Hay'at σκοτώθηκαν και πολλά άλλα τραυματίστηκαν σε νέο γύρο συγκρούσεων με την αντίπαλη τρομοκρατική ομάδα Ahrar al-Sham.

Χάμα

Οι δυνάμεις του Συριακού Στρατού, υποστηριζόμενες από την Πολεμική Αεροπορία της χώρας, εισέβαλαν στις αμυντικές γραμμές του ISIL και κατάφεραν να αναλάβουν τον έλεγχο σε περισσότερες περιοχές, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους τρομοκράτες στην Ανατολική  Χάμα.

Νταράα

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι τρομοκρατικές ομάδες στη  πόλη Νταράα κατηγορούν η μία την άλλη για τις συχνές ήττες στις επιθέσεις τους στις θέσεις στρατευμάτων του Συριακού Στρατού.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι ισλαμιστές αλληλοφαγώνονται με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν ολόκληρες τις επιθέσεις του μετώπου Al-Nusra (επίσης γνωστό ως Fatah al-Sham Front ή  Levant Liberation Board).

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι οι τρομοκρατικές ομάδες είναι σε αποσύνθεση  και βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης μετά τις αποτυχημένες επιθέσεις τους στην πόλη   Νταράα.

Ο συριακός στρατός συνέχισε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του μετώπου  Al-Nusra στην επαρχία Νταράα, σκοτώνοντας δεκάδες τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών ανώτερων διοικητών.

Ο ισλαμικός στρατός διαλύεται ολοκληρωτικά και τώρα θα ξεκινήσει οσονούπω η μάχη για τον διαμοιρασμό της Συρίας , …κοινώς  τώρα ξεκινάνε και τα «γεγονότα».    

https://www.youtube.com/watch?v=4yU5fLl49c4https://twitter.com/NovostiDamask/status/872116651348688896

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ