Κόσμος

Η Ισραηλινή αεροπορία κτύπησε τον στρατό του Άσαντ και οι Σύροι έριξαν πυρά στο Γκολάν – ΗΠΑ και Ισραήλ κήρυξαν τον πόλεμο σε Συρία-Ρωσία ;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε έκτακτη ενημέρωση , ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι , η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε την συριακή πλευρά των υψωμάτων του Γκολάν ενώ ο συριακός στρατός έκανε χρήση βαρέως πυροβολικού κατά των ισραηλινών από την άλλη πλευρά των υψωμάτων, σε ένα ιδιότυπο πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα σε Τελ Αβίβ και Δαμασκό.  

Στην ουσία έχουμε κανονικό πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Συρία με απροσδιόριστες προεκτάσεις στην κόντρα Ρωσίας –ΗΠΑ-Ισραήλ με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά ακόμα και παγκόσμια ναάφλεξη.   

Στο επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter, οι Ισραηλινές Δυνάμεις δημοσιοποίησαν  ένα νέο μήνυμα, λέγοντας ότι από το έδαφος της Συρίας που ελέγχεται από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις έγινε χρήση βαρέως πυροβολικού . Ενώ  αναφέρεται και η πρόκληση ζημιών και η ύπαρξη Ισραηλινών νεκρών και τραυματιών .

Επίσημες δηλώσεις, εκτός από το ισραηλινό  μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπάρχει  ακόμη. Φωτογραφίες υπάρχουν αλλά όχι βίντεο μέχρι στιγμής  , ενώ  υπάρχουν νέες πληροφορίες που αναφέρουν  την καταστροφή ενός ισραηλινού ΤΟΜΑ και πέντε Ισραηλινών στρατιωτών  που  σκοτώθηκαν .

Την ίδια στιγμή η συριακή πλευρά , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το Ισραήλ επανέλαβε  τις προκλήσεις του και επιτέθηκε στις θέσεις μας.»

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ σήμερα  Κυριακή διέταξε τον υπουργό Άμυνας Imad Freydzhu να επισκεφθεί τα συριακά  στρατεύματα στο νότιο μέτωπο.

«Τα στρατεύματα μας και οι  σύμμαχοι του συνεχίζουν να δίνουν αποφασιστικές μάχες  ενάντια στους τρομοκράτες, καταστρέφοντας την ψευδαίσθηση των υποστηρικτών τους», δήλωσε ο Freydzh μιλώντας σε Σύρους στρατιώτες.

Σύμφωνα με τη στρατιωτική-διπλωματική πηγή στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, στα Υψώματα του Γκολάν, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αναχαίτισαν ισχυρή επίθεση των τρομοκρατών, της «al-Nusra».

Οι  Ισραηλινοί χτύπησαν ακριβώς στο σημείο όπου έγινε η αναχαίτιση των συριακών δυνάμεων εξουδετερώνοντας δεκάδες ισλαμιστές αντάρτες  . Πηγή επεσήμανε επίσης ότι δεν είναι η πρώτη προσπάθεια των ανταρτών να προκαλέσουν  τέτοιου είδους επιθέσεις συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών και συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Το μήκος των συνόρων μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ είναι περίπου 80 χιλιόμετρα και μεταξύ των δύο χωρών εξακολουθούν να μην υπάρχουν  διπλωματικές σχέσεις. Η Δαμασκός δεν έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ, και το Τελ Αβίβ βλέπει ως εχθρικό το γειτονικό κράτος.

 Αυτό που είναι ξεκάθαρα πλέον είναι ότι Αμερικανοί και Ισραηλινοί κοντράρονται με το συριακό στρατό " στα ίσια" με σαφή στόχο  να προκληθούν οι Ρώσοι . Οποιαδήποτε στρατιωτική αντίδραση της Ρωσίας στην Συρία ενάντια σε ΗΠΑ -Ισραήλ όμως θα σημάνει αυτόματα  την έναρξη του  Γ΄ παγκοσμίου  πολέμου .

 

https://youtu.be/8bRANcN3bSA

https://youtu.be/cNw3HQ_8b_8?t=1

https://youtu.be/jqVeZpxExlo?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ