Εκκλησία της Ελλάδος

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Δαμασκηνός

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα πριν από λίγο στη Φθιώτιδα και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς....

Ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Ζαχαράκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί στο ιστορικό μοναστήρι της Φθιώτιδας.

Ο μακαριστός Καθηγούμενος το πρωί λειτούργησε κανονικά στη Μονή και αφού μίλησε και στους προσκυνητές, λίγο αργότερα κατέρρευσε, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.

Το σκήνωμά του θα τεθεί από σήμερα το απόγευμα σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας:

Αιφνίδια Εκδημία του Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος

«Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με βαθειά θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν τού Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος.

Ο μακαριστός Καθηγούμενος εκοιμήθη αιφνιδίως σήμερα το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2017, αφού πρώτα λειτούργησε και ωμίλησε σε προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Η απώλεια είναι μεγάλη, καθότι ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης υπηρετούσε επί πολλά την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ως Κληρικός της και ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, ήταν Πνευματικός πολλών Ιερέων και απλών πιστών και αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον.

Το σκήνωμά του θα τεθεί από σήμερα το απόγευμα σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο.

Σημειώνεται πως, λόγω του θλιβερού γεγονότος,  με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Επιστημονική Ημερίδα, που ήταν αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο»

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Πριν από 20 χρόνια περίπου ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Ζαχαράκης έφτασε κοντά στο θάνατο. Όπως ο ίδιος έλεγε όμως τον έσωσε η Παναγία, αφού υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ήπατος από τον διεθνούς φήμης καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι κ. Ανδρέα Τζάκη:

«Νιώθω σαν να είμαι 15 ετών,αφού η προηγούμενη ζωή είχε φθάσει στη λήξη της... Τότε, πριν υποβληθώ σε μεταμόσχευση, δεν μπορούσα να μιλήσω,ούτε να περπατήσω. Σαν να είχα φθάσει στον θάνατο. Μια μέρα παρακάλεσα τα παιδιά και με πήγαν στην εικόνα της Παναγίας Αγάθωνης και της είπα: «Μάνα,πεθαίνω.Σώσε με». Και η Παναγία ήρθε κοντά μου- έτσι το ένιωσα. Και πήγαν όλα καλά. Είναι σαν να ξαναγεννήθηκα», είχε δηλωσει αμεσως μετά.

Για το θέμα των μεταμοσχέυσεων ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Το θέμα των μεταμοσχεύσεων είναι ιερό και θέλει μεγάλη προσοχή. Βασική προϋπόθεση για μας είναι η συνειδητή συναίνεση του δότη. Καθετί που εικάζει τη θέληση του δότη αποτελεί παρέμβαση στο αυτεξούσιο και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.Το αυτεξούσιο είναι αναφαίρετο δώρο του Θεού στον άνθρωπο και ούτε καν ο ίδιος μπορεί να παρέμβει σε αυτό.Αυτό μας το έδωσε και πρώτος Αυτός το σέβεται. Η προσφορά των οργάνων,κατά την ταπεινή μου γνώμη,πρέπει να είναι καρπός αγάπης του δότη και σεβασμού και όχι αποτέλεσμα σοφιστειών κάθε νομοθέτη. Ο δότης πρέπει να είναι υποχρεωτικά και δωρητής. Αυτός με τη δική του θέληση δωρίζει το όργανο που θα πάει στον συνάνθρωπό του»

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός μιλάει στο pemptousia.gr για την ιστορία της Ιεράς Μονής Αγάθωνος:

https://player.vimeo.com/video/105716912

lamiareport.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...