Κοινωνία

Διαψεύδει ο δήμαρχος Παξών την κόρη του Γουίλ Σμιθ: «Απίστευτη υπερβολή η συλλογή 22 σακούλων σκουπιδιών - Εμείς δεν βγάζουμε πάνω από 7»

«Απίστευτη υπερβολή» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Παξών τους ισχυρισμούς της κόρης του Γουίλ Σμιθ ότι μάζεψε πρόσφατα από παραλίες των Αντιπαξών πάνω από 22 σακούλες σκουπιδιών μαζί με τους γονείς της και τα αδέρφια της.

Ειδικότερα, μιλώντας  στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και καλούμενος να σχολιάσει τις εικόνες που κάνουν σήμερα τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας αρκετά δυσμενή σχόλια για τη χώρα μας, ο Σπύρος Βλαχόπουλος, επισήμανε τα εξής: «Στους Παξούς και στους Αντίπαξους αθροιστικά πρέπει να υπάρχουν πάνω από 100 παραλίες μικρές και μεγάλες. Από όλες αυτές τις παραλίες, κατά σύμπτωση η δεσποινίδα Σμιθ, πήγε στην πιο απρόσιτη που υπάρχει, στη βορειοδυτική ακτή των Παξών, που έχει μέτωπο στην Αδριατική.

Όπως ξέρετε οι παραλίες που είναι ανοιχτές στο πέλαγος μπορούν να γεμίσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή σκουπίδια, αφού στην Αδριατική υπάρχουν νησίδες από σκουπίδια που επιπλέουν και μπορεί να παρασυρθούν ανά πάσα στιγμή από τον καιρό. Όμως επειδή έχω εικόνα πολύ πρόσφατη του νησιού καθώς εγώ κάθε δεύτερη, τρίτη μέρα πηγαίνω στους Αντίπαξους με ένα ταχύπλοο που έχει ο δήμος για να μεταφέρουμε σκουπίδια από ένα λιμανάκι που έχει εκεί, και ελέγχουμε και τις ακτές. Από τον περίπλου του νησιού δεν έχουμε συγκεντρώσει ποτέ πάνω από 6-7 σακούλες. Πώς είναι δυνατόν η κοπέλα αυτή, από μία παραλία, την οποία από τις φωτογραφίες  δεν μπορώ να προσδιορίσω το πού είναι ακόμη και εγώ που είμαι γέννημα θρέμμα πώς γίνεται να μάζεψε 22 σακούλες. Πού βρήκε 22 σακούλες; Είναι απίστευτα υπερβολικό αυτό το νούμερο».

Υπενθυμίζεται ότι οι εικόνες που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η κόρη του διάσημου σταρ του Χόλιγουντ, Γουίλ Σμιθ, Γουίλοου, και έγιναν viral μέσα σε λίγες ώρες, έχουν προκαλέσει θύελλα σχολίων στα social media, πολλά από τα οποία επικριτικά για τις αρχές των Παξών.

Οι αναρτήσεις της Γουίλοου Σμιθ

Ο ηθοποιός, μαζί με τη σύζυγό του, επίσης ηθοποιό Τζέντα Πίνκετ - Σμιθ βρίσκονται στο Ιόνιο κάνοντας διακοπές με σκάφος. Ωστόσο, φαίνεται ότι πρόσφατα βρέθηκαν μπροστά σε μια εικόνα που κάθε άλλο παρά κολακεύει τον ελληνικό τουρισμό.

Όταν διαπίστωσε ότι οι πανέμορφες παραλίες των Αντιπαξών ήταν «στολισμένες» με σκουπίδια, η οικογένεια του διάσημου ηθοποιού δεν έμεινε άπραγοι. Η 16χρονη κόρη του ζευγαριού, η Γουίλοου που ακολουθεί τα καλλιτεχνικά βήματα των γονιών της, αλλά στο πεντάγραμμο, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Μαζί με τους γονείς της και άλλους τέσσερις ανθρώπους που ήταν μαζί τους χαλάλισαν τη μέρα τους για να καθαρίσουν τις παραλίες. Μάλιστα, στο τέλος φόρτωσαν τις σακούλες με τα σκουπίδια στο σκάφος για να τις πετάξουν σε κάδους και δεν τις άφησαν στις παραλίες.

Η Γουίλοου Σμιθ  μάλιστα ανέβασε φωτογραφίες στο Instagram συνοδεύοντάς τις από το κείμενο που ακολουθεί

«Καθώς είμαστε μακριά από αυτό που λέμε μολυσμένες πόλεις, δεν άντεξα να βλέπω αυτές τις πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας γεμάτες με σκουπίδια. Είδα γλάρους πνιγμένους από πλαστικά. Κάποιοι πέθαναν επειδή έφαγαν ψάρια που είχαν φάει αυτά τα πλαστικά. Τέσσερις πανέμορφοι άνθρωποι, μαζί με την μητέρα μου και εμένα, μαζέψαμε 22 γεμάτες σακούλες σκουπιδιών από τρεις παραλίες στους Αντίπαξους.

Όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες στην τηλεόραση ή στο κινητό, μας φαίνονται πολύ μακρινές. Όταν όμως τις βλέπεις μπροστά σου, νιώθω ότι είναι ανθρώπινη ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο δυνατό (άμεσα και έμμεσα), όσο μικρή και αν είναι η πράξη αυτή. Αν ξεκινήσουμε όλοι να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, θα καταφέρουμε να κάνουμε την διαφορά. Ελπίζω σήμερα να καταφέραμε να επιμηκύνουμε και να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ύπαρξη της τοπικής θαλάσσιας ζωής»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ