Διατροφή

Διατροφικές διαταραχές: Ποιες είναι οι πιο συχνές και τι συμπτώματα έχουν

Η διατροφική διαταραχή είναι μια κατάσταση που οδηγεί τους ανθρώπους να τρώνε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες φαγητού, ή -αντιθέτως- να "λιμοκτονούν", ή να υιοθετούν άλλες ανθυγιεινές συμπεριφορές.

Αυτές οι διατροφικές διαταραχές -υπερφαγία, νευρική ανορεξία, βουλιμία- επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και αν δεν αντιμετωπιστούν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Διατροφικές διαταραχές: Τι είναι ευκαιριακή άμετρη διατροφική διαταραχή;

Τα επεισόδια ακραίας υπερφαγίας είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της ασθένειας, η οποία είναι η πιο κοινή διατροφική διαταραχή. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή τη διαταραχή είναι συνήθως υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συχνά διαγιγνώσκεται στη μέση ηλικία. Μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2, υψηλή πίεση του αίματος και οι καρδιοπάθειες.

Συμπτώματα

Πολλοί από εμάς τρώνε περισσότερο από καιρό σε καιρό. Κάποιες φορές όμως ο έλεγχος χάνεται ιδιαίτερα όταν οι πάσχοντες έχουν στρες, άγχος, κατάθλιψη, ή πλήξη.

Ενοχή

Είναι συνηθισμένο για τους ασθενείς να αισθάνονται ένοχοι, ντροπή, ή κατάθλιψη μετά από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Βάρος

διατροφικές διαταραχές

Δεν είναι ασυνήθιστο για κάποιον με το πρόβλημα αυτό να έχει διακυμάνσεις βάρους .

Μιλώντας με έναν ειδικό οι ασθενείς μπορεί να αλλάξουν τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο σκέψης.

Διατροφικές διαταραχές: Τι είναι η νευρική ανορεξία

Τα άτομα με νευρική ανορεξία έχουν ένα ασυνήθιστο φόβο ότι θα παχύνουν με συνέπεια να υποσιτίζονται. Η νόσος είναι πιο συχνή στις γυναίκες και τα κορίτσια, αλλά επηρεάζει τα αγόρια και τους άνδρες. Μπορεί να ξεκινήσει μετά από ένα τραυματικό γεγονός, ή την επιθυμία να υπερέχουν σε αθλήματα, όπως η γυμναστική.

Συμπτώματα

Εκτός από την κατανάλωση πάρα πολύ μικρής ποσότητας τροφή, πολλές φορές παίρνουν και χάπια για να αδυνατίσουν και άλλο.

Άλλα συμπτώματα

Σωματικά συμπτώματα της ανορεξίας μπορεί να περιλαμβάνουν:

Εύθραυστα μαλλιά και νύχια
Κιτρίνισμα του δέρματος
Ευαισθησία στο κρύο
Δυσκοιλιότητα
Αργές αντιδράσεις ή λήθαργος
Απώλεια εμμήνου ρύσης
Μακροπρόθεσμα προβλήματα μπορούν να περιλαμβάνουν αναιμία, λέπτυνση των οστών, βλάβη στην καρδιά, οργανική ανεπάρκεια και θάνατο

Διατροφικές διαταραχές: Τι είναι βουλιμία

Η υπερφαγία και πρόκληση εμετού είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της βουλιμίας. Παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι στρεσογόνα γεγονότα της ζωής, όμως οι ασθενείς με την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό.

.iatropedia.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...