Πολεμική αεροπορία

Αυτός είναι ο πιλότος του Mirage 2000 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκοπέλου (βίντεο)


Ο 28χρονος υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας κατάγεται από την Εύβοια.

Ο Κώστας Φάλκος είναι ο χειριστής του μαχητικού Mirage 2000 που κατέπεσε μετά από μηχανική βλάβη στα ανοιχτά της Σκοπέλου κατά τη διάρκεια άσκησης.
Σύμφωνα με το eviazoom ο υποσμηναγός είναι εμπειρότατος. Η εκπαίδευση και η ψυχραιμία του φάνηκαν άλλωστε καθώς εκτελώντας μια δύσκολη άσκηση το σενάριο της οποίας προέβλεπε εμπλοκή με δυο “εχθρικά” αεροσκάφη είχε ότι το αεροσκάφος του τον εγκαταλείπει και κατάφερε να βγει ζωντανός.
Μάλιστα το γεγονός ότι το αεροσκάφος παρέμεινε στην επιφάνξεια της θάλασσας για ώρες δείχνει ότι ο χειριστής του, ο 28χρονος Κώστας Φάκος το εγκατέλειψε αφού το έφερε, παρά τη βλάβη, σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να το εγκαταλείψει με ασφάλεια. Κίνηση που αποδεικνύει την άρτια εκπαίδευση και τον χαρακτήρα του.
https://www.youtube.com/embed/ftoeTbXhf6g

Το ελικόπτερο που τον περισυνέλεξε τον μετέφερε στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Ευτυχώς όλες οι πληροφορίες από το Επιτελείο της Αεροπορίας λένε ότι το 28χρονο παλικάρι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Με πληροφορίες από eviazoom

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ