Αρχείο

Αποκάλυψη: Τι αναφέρουν τα σοβιετικά αρχεία για την προδοσία των κομμουνιστών και τη δημιουργίας Βαλκανικής συνομοσπονδίας - Ο ρόλος της ΕΕ και η θέση της Ελλάδας

Ειδικού Συνεργάτη - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Tα σοβιετικά αρχεία  που μελετώνται ακόμη αποκαλύπτουν το σχέδιο δημιουργίας μιας Βαλκανικής συνομοσπονδίας (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος) το οποίο από ότι φαίνεται  είναι σχέδιο διαχρονικό  και θα υλοποιήσει η σημερινή ηγεσία της ΕΕ .

«Πολλά έχουν γραφτεί, για τα σοβιετικά στρατεύματα τα οποία εισέβαλαν στην Πράγα το 1968. Αλλά το γεγονός  της παρεμβάσεως του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, τα 36 χρόνια καταπίεσης, οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα κά, μάλλον παρουσιάζονται  σαν να μην έγιναν ποτέ", τονίζει το άρθρο .

Η ιστορία έχει πάντα δύο όψεις και στην περίπτωση της Ελλάδος υπενθυμίζεται το σχέδιο της δημιουργίας της αποκαλούμενης Βαλκανικής κομουνιστικής συνομοσπονδίας το οποίο εκπονήθηκε από τους Στάλιν και Τίτο με σκοπό να ελεγχθούν τα Βαλκάνια και να «ανακατευθούν» οι λαοί, να διαγραφεί τελείως η πανάρχαια ελληνική ιστορία , να χαθεί η ορθόδοξη θρησκεία ως « κίνηση ενάντια στον κομμουνισμό», ενώ θα προωθούνταν το γνωστό σχέδιο της κολεκτιβοποίησης,  Ελλήνων, Σέρβων, Βουλγάρων, Ρουμάνων  και Αλβανών.

Μάιος 1947. Η ΕΣΣΔ αλλάζει τη στρατηγική της σε σχέση με την Ελλάδα.

Τον Μάιο του 1947, επισκέφθηκε την Μόσχα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Ν Ζαχαριάδης με σοβιετικό αεροσκάφος. Ο Ζαχαριάδης παρέδωσε δύο σημειώματα σχετικά με τις ανάγκες του Δ.Σ.Ε. και τόνισε  ότι η βοήθεια της Μόσχας θα εξασφαλίσει τη νίκη του ΚΚΕ.

Στις 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του  Ζαχαριάδη με τον  Α. Zhdanovym. Η Σοβιετική υποστήριξη θα επιτρέψει στο Δημοκρατικό Στρατό το 1947  να δημιουργήσει μια ελεύθερη Ελλάδα στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο Στάλιν υποσχέθηκε βαρύ πολεμικό υλικό και διπλωματική υποστήριξη για τους Έλληνες κομμουνιστές.

Ιούνιος. Στις  εμπόλεμες ζώνες άρχισαν να καταφθάνουν τα αμερικανικά στρατεύματα.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν στην Ελλάδα για να δοκιμάσουν μεθόδους ( κατά τους σοβιετικούς) (εν μέρει  νέες και εν μέρει παλαιές), όπως  η απαγόρευση των συνδικάτων, τα βασανιστήρια, οι βόμβες ναπάλμ  που έκαψαν ολόκληρα χωριά, οι αναγκαστικές μαζικές απελάσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς δίκη, οι μαζικές συλλήψεις συζύγων και παιδιών σημαινόντων Κομουνιστών που κατηγορούνταν για αντικυβερνητικές δραστηριότητες, εκτελέσεις κατόπιν διαταγής των στρατιωτικών δικαστηρίων, ενώ εισήγαγαν  την λογοκρισία, αναφέρει  το άρθρο .

Αργότερα αυτή η ίδια τακτική των ΗΠΑ εφαρμόστηκε  στο Βιετνάμ, τονίζουν τα σοβιετικά αρχεία. Οι Αμερικανοί υποστήριξαν τους μοναρχικούς και τους πλούσιους, πολλοί από τους οποίους είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί.

Τα θύματα, πρώτα απ 'όλα, αποδείχθηκε ότι ήταν οι εργάτες και οι αγρότες οι οποίοι πολέμησαν τους Ναζί. Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος γινόταν όλο και πιο αιματηρός και καταστροφικός», συνεχίζει το ρωσικό άρθρο.

Οι παραδόσεις σημαντικού οπλισμού προς την Ελλάδα από τη Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία αυξήθηκαν σημαντικά.

Στην  Μόσχα, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ της Γιουγκοσλαβίας Μ Ράνκοβιτς στις 16 Ιουνίου συζήτησε τις εναλλακτικές δυνατότητες για την παράδοση  όπλων για να βοηθήσει τον Δημοκρατικό Στρατό της Ελλάδας.

Έχει αναφερθεί ότι ο Ζαχαριάδης είχε ζητήσει να αυξηθεί η ροή του οπλισμού «εν όψει της αυξημένης ζήτησης για ορισμένους τύπους πυρομαχικών και όπλων κατά του τακτικού του ελληνικού στρατού».

Ο Μ. Ράνκοβιτς συζήτησε το θέμα με τον επικεφαλής του τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής της εξωτερικής πολιτικής του Κομμουνιστικού Κόμματος  Μ Α Suslov.

Ο ίδιος ο Έλληνας Γενικός Γραμματέας ζήτησε αύξηση της προμήθειας;  τουφεκίων  σε 50.000 μαζί με χιλιάδες σφαίρες.. επιπλέον, οι Έλληνες ζήτησαν αντιαρματικά  και αντιαεροπορικά όπλα.

Ο Μ. Ράνκοβιτς εξήγησε ότι η Γιουγκοσλαβία θα ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον ΔΣΕ  από τα αποθεματικά της , αλλά οι επιλογές είναι περιορισμένες στην Γιουγκοσλαβία, όπως και τα υφιστάμενα αποθέματα  είναι ήδη σε κάμψη.

Κρυπτογραφημένο τηλεγράφημα του Μολότοφ στον Στάλιν στις 23 Σεπτέμβρη του 1947 επιβεβαίωσε την ικανοποίηση των προσφορών Ν Ζαχαριάδη για την προμήθεια όπλων και άλλων υλικών μαζί με 60 ορεινά πυροβόλα όπλα CPG,  και 60 γερμανικά αντιαρματικά πυροβόλα 37-mm και πυρομαχικά.

Στα τέλη Ιουνίου, η ηγεσία του Ρωσικού ΚΚΕ έχει δηλώσει την ανάγκη για «συζητήσεις» με την Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδας όπως την αποκαλούσαν.

Από τις 30 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου, υπήρξαν  συνομιλίες του Βούλγαρου ΓΓ  Γ Ντιμιτρόφ και του Ι Β Τίτο για να συζητήσουν τις προοπτικές της δημιουργίας μιας Ελληνο-αλβανικής και βουλγαρο-γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης στην Γιουγκοσλαβία στους Έλληνες κομουνιστές αντάρτες, καθώς και η γιουγκοσλαβο-αλβανική στρατιωτική και πολιτική συμμαχία έδωσε τους ηγέτες των Ελλήνων κομμουνιστών λόγο να ελπίζουν σε  μια αναγνώριση της Προσωρινής τους Κυβέρνησης.

Ο Τίτο  αρχικά ήθελε την δημιουργία μιας ομοσπονδία των μη σλαβικών χωρών με τη Ρουμανία και την Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα για την δημιουργία της  «Μεγάλης Γιουγκοσλαβίας» με την ένωση και της  Βουλγαρίας αλλά και της Αλβανίας σε Βαλκανική  ομοσπονδιακή δημοκρατία.

Ο Βούλγαρος ΓΓ Γ.Ντιμιτρόφ ήταν σε αντίθεση με την κυριαρχία του Βελιγραδίου. ( Εκείνη την περίοδο ονομάστηκε και η περιοχή της Βαρντάσκα σε Μακεδονία αποκρυσταλλώνοντας τις βλέψεις του Τίτο για την ελληνική Μακεδονία).

Ιούλιος-Αύγουστος. Η ΕΣΣΔ προσπαθεί να αντισταθεί στην αμερικανική επέμβαση στην Ελλάδα.

Ο αριθμός δελτίου 16 της 15ης Αυγούστου, σημειώνει  ότι η αμερικανική επέμβαση στις υποθέσεις της Ελλάδα έχει ως στόχο, πάνω απ 'όλα,  στρατιωτικούς  στρατηγικούς στόχους .

Σύμφωνα με το Δόγμα Τρούμαν οι ΗΠΑ παρέχουν  βοήθεια προς  Ελλάδα και  Τουρκία, «λόγω της γεωγραφικής της θέσης, και οι δύο χώρες μπορεί να μετατραπούν  σε μια στρατιωτική βάση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης και των δημοκρατικών εθνών των Βαλκανίων, και να γίνουν  φυλάκια της αμερικανικής κυριαρχίας στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή» [Καλίνιν ΑΑ].

18 Σεπτέμβρη 1947

Δημιουργήθηκε η αμερικανική  Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, της οποίας κύριος σκοπός διεξάγει  μυστικές δραστηριότητες ενάντια στη Σοβιετική Ένωση και τις σοσιαλιστικές χώρες, και να θωρακίσει τις ΗΠΑ  από  την απειλή των κομμουνιστικών καθεστώτων του  «τρίτου κόσμου» .

Το διάταγμα για την ίδρυση της CIA το υπέγραψε ο  Τρούμαν , σύμφωνα με τον νόμο περί Εθνικής Ασφάλειας το 1947. Ο πρώτος διευθυντής της CIA έγινε Υποναύαρχος Rosku Hillenkotter (1, Μαΐου 1947 – 7  Οκτωβρίου, 1950).

Παρά την εισβολή των ΗΠΑ, έως το τέλος του 1947, στον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα υπήρξε μια κρίσιμη καμπή. Στις 23η Δεκεμβρίου του 1947 ανακηρύχθηκε η ίδρυση της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης της Ελεύθερης Ελλάδα, με επικεφαλής τον Μάρκο Βαφειάδη .

Η Γιουγκοσλαβία, η Βουλγαρία και η  αλβανική πλευρά αντέδρασαν θετικά σε αυτή την εκδήλωση, δείχνοντας με ενθουσιασμό και εξαίροντας  τη «νίκη» των Ελλήνων κομμουνιστών. Ο Στάλιν όμως δεν αναγνωρίζει  την αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση των Ελλήνων κομμουνιστών.

Τον Ιανουάριο του 1948, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν  δραματικά την κυβερνητική βοήθεια στον ελληνικό στρατό. Μετά την παραλαβή προηγμένων αεροσκαφών από τις  ΗΠΑ, ο  ελληνικός στρατός άρχισε να εξουδετερώνει τις  βάσεις των ανταρτών με επώδυνες αεροπορικές επιδρομές.

Οι Έλληνες στρατιώτες είχαν Βρετανούς και Αμερικανούς εκπαιδευτές.

Η  συνέχεια είναι γνωστή με την μεγάλη ήττα του δημοκρατικού στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι με συμμετοχή  του περιβόητου στρατηγού Τσακαλώτου .

Πρόκειται για μια άκρως ταραγμένη  περίοδο που επέφερε πολλά δεινά στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες χώρες της περιοχής μας , τα οποία φαίνονται μέχρι σήμερα.

Το σχέδιο αυτό όμως της δημιουργίας μιας Βαλκανικής συνομοσπονδίας σύμφωνα με πληροφορίες είναι  διαχρονικό και έτσι ετοιμάζεται να το υλοποιήσει η σημερινή ευρωπαϊκή ηγεσία στις Βρυξέλλες με το αποκαλούμενο σχέδιο «της Ευρώπης των περιφερειών».

Πρόκειται σαφώς για διαχρονικό σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων για την περιοχή μας. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) είναι η συνέλευση των εκπροσώπων των τοπικών και των περιφερειακών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Δίνει τη δυνατότητα στις υποεθνικές αρχές (περιφέρειες, νομαρχίες ή κομητείες, επαρχίες, δήμους και κοινότητες) να εκφράζουν άμεσα τη γνώμη τους εντός του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ.

Η ΕτΠ ιδρύθηκε το 1994 για την αντιμετώπιση δύο βασικών ζητημάτων. Πρώτον, τα τρία τέταρτα σχεδόν του ευρωπαϊκού δικαίου εφαρμόζονται στο τοπικό ή το περιφερειακό επίπεδο, οπότε ήταν λογικό να έχουν οι εκπρόσωποι των τοπικών και των περιφερειακών αρχών λόγο στη διαμόρφωση των νέων ευρωπαϊκών νόμων.

Δεύτερον, υπήρχαν ανησυχίες ότι διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα στους πολίτες και στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ένας τρόπος να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα ήταν να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του αιρετού επιπέδου διακυβέρνησης που βρίσκεται πλησιέστερα στους πολίτες.

Αυτή  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) είναι το υβρίδιο του σχεδίου που αναφέραμε και έχει στόχο την απαλοιφή των εθνικών κρατών και πάει πακέτο με την δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού που κυοφορείται επίμονα εδώ και μήνες σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Πρόκειται για το επόμενο στάδιο της ΝΤΠ κατάργησης των εθνικών κρατών με τον  διαχωρισμό ολόκληρων γεωγραφικών περιοχών εντός της ΕΕ.

Η Βαλκανική περιφέρεια ( θα περιλαμβάνει τις χώρες που συμπεριλάμβανε η Βαλκανική κομμουνιστική συνομοσπονδία) θα αποτελέσει το επόμενο σχέδιο στον δρόμο για την δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, αλώνοντας και εξαφανίζοντας κράτη ,ιστορία, θρησκεία ,εθνότητα, …τα πάντα.

Ελπίζουμε μόνο στον θεό για να μην γίνουν πράξη για κάποιο λόγο όλα αυτά τα άνομα και βδελυρά σχέδια τα οποία έχουν σκοπούς υποδούλωσης και υποταγής των ανθρώπων όπου και να είναι αυτοί...και τίποτε άλλο .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...