Σκοπιανό

Αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Έκκληση να υπάρξει «αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναπτύξουν πρωτοβουλίες μαζί με την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και τον ειδικό εντεταλμένο του ΟΗΕ, να βρεθεί λύση, στο πλαίσιο των εκθέσεων προόδου για τα Δ. Βαλκάνια.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει ικανοποίηση για τα «απτά αποτελέσματα της πρωτοβουλίας για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας».

Ο εισηγητής για την ΠΓΔΜ, Ίβο Βάιτζλ από τη Σλοβενία δήλωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώνει την πρόοδο της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ. Η νέα κυβέρνηση δεσμεύθηκε για την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες επέτρεψαν στη χώρα να διεξάγει εκλογές με διαφάνεια και να ξεπεράσει την παρατεταμένη πολιτική κρίση. Η ΠΓΔΜ πρέπει τώρα να επιταχύνει τη διαδικασία υιοθέτησης των προτύπων, αξιών και αρχών της ΕΕ, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ