Οικονομία

Έσπασε τα ρεκόρ το παγκόσμιο χρέος - Στα 217 τρισ. δολάρια

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε το παγκόσμιο χρέος το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF).

Σε έκθεση που δημοσίευσε την Τρίτη, το IIF ανέφερε ότι το παγκόσμιο χρέος που αντιστοιχεί στο 327% του παγκόσμιου ΑΕΠ, έφτασε στα 217 τρισ. δολάρια με την άνοδο να οφείλεται κυρίως στον δανεισμό των αναδυόμενων αγορών.

Ενώ οι ανεπτυγμένες οικονομίες συνεχίζουν την απομόχλευση, μειώνοντας το συνολικό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος κατά 2 τρισ. δολάρια την περασμένη χρονιά, η έκθεση του IIF διαπιστώνει πως το συνολικό χρέος στις αναδυόμενες χώρες αυξήθηκε κατά 3 τρισ. δολάρια στα 56 τρισ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 218% του ΑΕΠ τους, περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Η Κίνα προσέθεσε τα 2 από τα 3 τρισ. δολάρια νέου χρέους, με το χρέος της να βρίσκεται τώρα στα 33 τρισ. δολάρια.

Το IIF παράλληλα προειδοποιεί για κινδύνους από τις βραχυπρόθεσμες αποπληρωμές χρέους καθώς οι αναδυόμενες αγορές έχουν πάνω από 1,9 τρισεκ. δολάρια ομολόγων και δανείων που λήγουν έως τα τέλη του 2018, και 15% εξ αυτών έχουν νόμισμα αναφοράς το δολάριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...