Πνευματικά ωφέλιμα

Άλλο ένα θαύμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Πάρα πολύς ήταν ο κόσμος που και φέτος συνέρρευσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού και θαυματουργού στον Ξηρόκαμπο για να παρευρεθεί στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 6:00 το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, εορτή του Αγίου και ώρα 7:30 το πρωί ψάλθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ακολούθως στο προαύλιο του ναού ψάλθηκε η αρτοκλασία.

Μετά το τέλος της αρτοκλασίας ο εφημέριος Ξηροκάμπου π. Αχίλλειος Καραμίντζιος, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που ήρθε όχι μόνο από την περιοχή μας αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας με λεωφορεία, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά σε ένα θαύμα του Αγίου Λουκά.

Όπως είπε ο π. Αχίλλειος, «ήρθε στον Ξηρόκαμπο και με συνάντησε κάποιος κύριος, ο οποίος είχε ένα σοβαρό πρόβλημα με το χέρι του. Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν του είχαν πει πως το πρόβλημα ήταν τόσο σοβαρό που θα χρειαζόταν να ακρωτηριάσουν ένα του δάκτυλο. Ο κύριος αυτός πήγε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, πήρε το ευλογημένο λάδι του αγίου το έβαλε στο δάκτυλό του, και όχι μόνο η πληγή έκλεισε, αλλά το δάκτυλο δεν παρουσίασε ξανά πρόβλημα».

Ήταν ένα από τα πολλά θαύματα του Αγίου, όπως είπε ο π. Αχίλλειος, που εκείνος με τη σειρά του σε κάθε ευκαιρία τα αναφέρει στους πιστούς, για να μάθουν όλοι τη θεραπευτική δράση του Αγίου Λουκά.

πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...