Κόσμος

Σοκ και δέος για Τουρκία: Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τέσσερις Ταξιαρχίες Πεζικού των Κούρδων και παγώνουν συμφωνία για πώληση όπλων στην Αγκυρα - "Σου δίνω S-400 για να εισβάλλεις εναντίον των Αμερικανών" είπε ο Πούτιν στον Ερντογάν

Σοκ και δέος για την Τουρκία  και το παιχνίδι στη Μέση Ανατολή χοντραίνει επικίνδυνα για κάποιους "παίκτες. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τον εξοπλισμό των Κούρδων SDF-YPG και έμμεσα PKK. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την λίστα των όπλων που παραλαμβάνουν δωρεάν από τις ΗΠΑ οι Κούρδοι, ποσότητα που επαρκεί για να εξοπλιστούν τέσσερις Ταξιαρχίες Πεζικού (ΝΑΤΟϊκού τύπου).

Προχτές σε μια συμβολική κίνηση ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την ετοιμότητα του να παραδώσει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στην Τουρκία ενώ ο πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν τόνισε με την σειρά του την δικιά του ετοιμότητα να εισβάλει στη Συρία εναντίον Αμερικανών και Κούρδων. Βλέπουμε δηλαδή ένα "πάρε-δώσε" Ρωσίας-Τουρκίας εναντίον των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία τα προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και έχει συζητήσει το θέμα με την Άγκυρα.

"Συζητήσαμε το ενδεχόμενο της πώλησης των συστημάτων S-400. Είμαστε έτοιμοι γι αυτό" δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι "όσον αφορά τη συνεργασία στην κατασκευή των συστημάτων αυτών στη Τουρκία, αυτό είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα, το οποίο έχει σχέση με το πόσο έτοιμη είναι γι' αυτό η τουρκική βιομηχανία. Τέτοια τεχνολογία προς το παρόν δεν παράγουμε πουθενά στο εξωτερικό".

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ως παράδειγμα τους πυραύλους BrahMos,τους οποίους κατασκευάζει η Ρωσία σε συνεργασία με την Ινδία.

"Αυτό συμβαίνει δεκαετίες και είναι κάτι που θέλει μεγάλη προετοιμασία και τεχνολογική κατάρτιση στελεχών" είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην ρωσο-ινδική συνεργασία στον τομέα αυτό, για να προσθέσει τα εξής :

"Βεβαίως στην ουσία δεν υπάρχει κάτι που να είναι αδύνατο. Είμαστε μάλιστα έτοιμοι να πουλήσουμε τα πλέον σύγχρονα και εξελιγμένα συστήματα. Ο πρόεδρος Ερντογάν το γνωρίζει αυτό, το γνωρίζουν και οι δικοί μας στρατιωτικοί και οι Τούρκοι στρατιωτικοί επίσης".

Οι ΗΠΑ δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και του απάντησαν με "προειδοποιητικά πυρά". Την ίδια στιγμή 18 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ με αρχηγό τη Γερμανία ακύρωσαν την διάσκεψη στην Πόλη... Ολα αυτά προμηνύουν καταιγιστικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει συγκροτήσει τον «Εθνικό Συριακό Στρατό» από Τουρκμένους, τουρκικές ειδικές δυνάμεις, ισλαμιστές. και Σύρους μισθοφόρους.

Στην ουσία πρόκειται για ένα ενιαίο στρατό υπό τουρκικό έλεγχο.

Την εισβολή στη Συρία κατά του νέου «τρομοκρατικού» κουρδικού κράτους προανήγγειλε ο Ρ.Τ.Ερντογάν στη συνάντηση που είχε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα με τους αξιωματούχους της περιφερειακής – τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε «τρομοκρατικό κράτος» το μελλοντικό κρατικό μόρφωμα αναφερόμενος στην συνένωση των κουρδικών καντονιών, κάτι το οποίο κατά δήλωσή του είπε ότι δεν θα ανεχθεί.

Το σοκ που έχει προκαλέσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση του η κίνηση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία την οποία όχι απλά δεν κρύβουν αλλά το δημοσιοποιούν (κεντρική φωτογραφία άρθρου), είναι τεράστιο.

Οι ΗΠΑ αντέδρασαν στις πρώτες τουρκικές κινήσεις που στρέφονται εναντίον των συμφερόντων τους αλλά και των ΝΑΤΟ και πριν λίγο σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ οι ΗΠΑ κινούνται προς το "πάγωμα" συμφωνίας για πώληση όπλων 1,2 εκατομμυρίων δολλαρίων στην Τουρκία.

Η συμφωνία αφορά την πώληση 1600 ημιαυτομάτων Sig Sauer τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τους άνδρες ασφαλείας του Τούρκου προέδρου.

Υπεύθυνο για το πράσινο φως για την πώληση είναι το Υπουργείο Εξωτερικών με τον Ρεξ Τίλερσον να την έχει εγκρίνει.

Ωστόσο είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει το Κογκρέσο το οποίο τώρα ζητά διά εκπροσώπων του στις αρμόδιες Επιτροπές να μην γίνει η πώληση λέγοντας ότι αυτά τα όπλα θα δοθούν στα ίδια άτομα τα οποία ξυλοκόπησαν διαδηλωτές κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ουάσιγκτον.

Μία κίνηση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μετά τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον ίδιο τον Ερντογάν να έχει διατάξει την επίθεση.

Το PKK ετοιμάζεται για νέες καταρρίψεις Τούρκων όπως όλα δείχνουν....

Δείτε την λίστα των όπλων όπως την δημοσιεύει η e-amyna.com.

https://www.youtube.com/watch?v=kH-53htUeok

https://www.youtube.com/watch?v=RT-dsrmSuZw

https://www.youtube.com/watch?v=8t_pA3HvOVs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...