Εκκλησία

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί: Ο Πάπας χαρακτήρισε όσους αντιδρούν στα οικουμενιστικά σχέδιά του “φίδια”, “Φαρισαίους” και “υποκριτές”!

Του Μανώλη Κείου

Εκείνος που απροκάλυπτα ζητάει μια παγκόσμια εκκλησία με ποικιλομορφία όπως μας είπε ανήμερα της Πεντηκοστής έχει το απύθμενο θράσος να αποκαλέσει υποκριτές όσους αντιδρούν στα επαίσχυντα τα δικά του και των οικουμενιστικών συνεταίρων του στο έγκλημα κατά της Χριστιανοσύνης!

Ο λόγος για τον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος χθες βρήκε εκ νέου ευκαιρία να κριτικάρει όσους δεν έχουν ίδια νοσηρή άποψη με εκείνον και τους ομοίους του και τους αποκάλεσε υποκριτές και Φαρισαίους!

Σε κήρυγμά του ο Πάπας εξήγησε ότι ο Ιησούς συχνά χρησιμοποιεί το επίθετο «υποκριτής» για να περιγράψει τους λειτουργούς του νόμου, επειδή-όπως εξηγεί η ετυμολογία της λέξης- ισχυρίζονται ότι έχουν υψηλότερα πρότυπα ή περισσότερες ευγενείς πεποιθήσεις από ό, τι συμβαίνει, προσφέρουν τις απόψεις τους και εκδίδουν κρίσεις, αλλά στην πραγματικότητα είναι ψευδείς.

Και αντανακλώντας την ανάγνωση του Ευαγγελίου της ημέρας, ο Πάπας είπε ότι «ο υποκριτής χρησιμοποιεί πάντα τη γλώσσα για να κολακεύει» όπως ακριβώς ορισμένοι Φαρισαίοι...

"Οι υποκριτές," είπε ο Φραγκίσκος, "ξεκινάνε πάντα με την υποκίνηση," υπερβάλλουν στην αλήθεια, τροφοδοτούν τη ματαιοδοξία " και σημείωσε πως “Ο Ιησούς μας κάνει να δούμε την πραγματικότητα που είναι το αντίθετο της υποκρισίας και της ιδεολογίας”

Ο Πάπας μίλησε για «κακές προθέσεις» των προαναφερομένων και τόνισε πως μιλούν «τη γλώσσα της υποκρισίας που είναι η γλώσσα της εξαπάτησης, είναι η ίδια η γλώσσα που χρησιμοποιεί το φίδι με την Εύα».

“Ξεκινούν με κολακεία', είπε, “και καταλήγουν να καταστρέφουν τους ανθρώπους”.

Σύμφωνα με τον Πάπα η υποκρισία καταστρέφει τις κοινότητες και πονάει την Εκκλησία.

«Η υποκρισία είναι τόσο άσχημη για την Εκκλησία» είπε ο Πάπας με προειδοποίηση σε όλους εκείνους τους χριστιανούς που εμπίπτουν σε αυτή την αμαρτωλή και καταστροφική στάση.

«Ο υποκριτής είναι ικανός να καταστρέψει μια κοινότητα, ενώ μιλάει ευγενικά, ο ίδιος καταδικάζει ένα άτομο, είναι δολοφόνος» είπε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατέληξε στο να παροτρύνει τους πιστούς να θυμούνται ότι ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στην κολακεία είναι με την αλήθεια.

“Ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στην ιδεολογία είναι με την πραγματικότητα”.

Ο μέγιστος υποκριτής της Χριστιανοσύνης στηλιτεύει τις θέσεις άλλων... Τι άλλο θα δούμε;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ