Κόσμος

Οριστικό: Αποσύρονται τα γερμανικά στρατεύματα από το Ιντσιρλίκ - Πάνε Ιορδανία- Επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Πλήρης επιβεβαίωση του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Η στρατηγική θέση της Ελλάδας αυξάνεται διαρκώς και αναβαθμίζεται και αυτή της Τουρκίας μειώνεται εντυπωσιακά. Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό, οι Γερμανοί αποχωρούν από το Ιντσιρλίκ, και αυτό πλέον είναι επίσημο. Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» για την απόσυρση των γερμανικών στρατευμάτων από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις νέες βάσεις που πρόκειται να δημιουργηθούν στη χώρα μας, και των τελευταίων εξελίξεων με την ανάληψη της εκπροσώπησης της Αιγύπτου στο Κατάρ από την Ελλάδα, φανερώνει την δυναμική της χώρας μας στο γεωπολιτικό πεδίο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Μέρκελ είχε προετοιμάσει το έδαφος για την απόσυρση των ενόπλων δυνάμεων από την τουρκική βάση Ιντσιρλίκ, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Χθες, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών , Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποσύρει τις δυνάμεις της από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

«Η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι, για λόγους εσωτερικής πολιτικής, δεν μπορεί να εγκρίνει την επίσκεψη όλων των βουλευτών», επεσήμανε ο Γκάμπριελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

«Το γερμανικό κοινοβούλιο θα ζητήσει από την κυβέρνηση να βρει ένα άλλο σημείο για να μεταφερθούν οι Γερμανοί στρατιώτες που είναι στο Ιντσιρλίκ», κατέληξε ο Γκάμπριελ.

Οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, και οι δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, περνούν κρίση εδώ και καιρό , κυρίως την περίοδο που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου στην Τουρκία.

Στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον Μάιο, ο Σουλτάνος του Βοσπόρου, Ταγίπ Ερντογάν είχε εκφράσει στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ την αποδοκιμασία του για την παροχή από το Βερολίνο ασύλου σε στρατιωτικούς που η Άγκυρα κατηγορεί ότι είχαν συνωμοτήσει με τους πραξικοπηματίες.

Oι 260 Γερμανοί στρατιώτες που από τη βάση του Ιντσιρλίκ συμμετείχαν έμμεσα στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους με αναγνωριστικές πτήσεις θα μεταφερθούν πιθανότατα στην Ιορδανία, σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας , Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές