ΗΠΑ

Μαύρη ημέρα για τις ΗΠΑ: Νεκροί όλοι οι αγνοούμενοι ναύτες του USS Fitzgerald στο μεγαλύτερο ναυτικό φιάσκο της "Υπερδύναμης" - Πνίγηκαν αβοήθητοι...(εικόνες, βίντεο)


Μαύρη ημέρα για το πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. Με τον πιο τραγικό τρόπο μπήκε ο επίλογος στο θρίλερ που διαδραματίστηκε τις ώρες μετά τη  σύγκρουση με το εμπορικό πλοίο ASX CRYSTAL, με την αναζήτηση των αγνοουμένων.

Τα πτώματα των επτά ναυτών οι οποίοι αγνοούνταν αφότου το αντιτορπιλικό USS Fitzgerald συγκρούστηκε με ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, βρέθηκαν στα πλημμυρισμένα τμήματα του πολεμικού πλοίου, ανακοίνωσε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

«Καθώς οι ομάδες έρευνας και διάσωσης απέκτησαν το πρωί πρόσβαση στους χώρους που υπέστησαν ζημιές κατά τη σύγκρουση, οι αγνοούμενοι ναύτες εντοπίστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο 7ος στόλος.

Στην ανακοίνωση αυτή δεν διευκρινίζεται εάν βρέθηκαν όλοι οι αγνοούμενοι ναύτες. Ιαπωνικά ΜΜΕ πάντως μετέδωσαν ότι ανακαλύφθηκαν νεκροί και οι επτά.

Οι άνδρες του πληρώματος αγνοούνταν αφότου το Φιτζέραλντ, το οποίο φέρει κατευθυνόμενους πυραύλους, συγκρούστηκε με ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό σημαία Φιλιππίνων, νότια του Κόλπου του Τόκιο, στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Πρόκειται για μια μεγάλη σύγκρουση που γεννά πολλά ερωτήματα καθώς πρόκειται για ένα από τα κορυφαία πλοία κλάσης Arleigh Burke που φέρει το σύστημα Aegis.

Όπως δήλωσε ο αντιναύαρχος Aucoin: «Αυτό δεν ήταν μια μικρή σύγκρουση... υπάρχει ένα μεγάλο βαθύ σκίσιμο κάτω από την ίσαλο γραμμή.»

Το πλοίο από θαύμα δεν βυθίστηκε. Το πλήρωμα έδινε πολύωρες μάχες για να σωθεί ώστε το φιάσκο να μην μεγαλώσει και άλλο...

Η ανάκριση έχει ξεκινήσει προς όλες τις κατευθύνσεις και όλοι "ψάχνονται"...

Μία θεωρία που υπάρχει είναι να κρύβεται δάκτυλος του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονκ Ουν.

Μία δεύτερη θεωρία υποστηρίζει πως ίσως πρόκειται για αντίποινα της Ρωσίας, για το πλοίο που έχασαν στα στενά του Βοσπόρου, όταν το ρωσικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου κλάσης Moma, «Liman», σε ένα πολύ περίεργο ατύχημα καθώς έγινε 17 μίλια βορειοδυτικά των Στενών.

Το πλοίο τότε βρισκόταν σε αποστολή ηλεκτρονικού Πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα. Το ρωσικό ΥΠΑΜ είπε ότι το Liman απέκτησε μια τεράστια τρύπα λόγω της σύγκρουσης .

Το «Liman» συγκρούστηκε με ένα άλλο πλοίο το ‘Ashot-7,’ 40 χλμ βορειοδυτικά των Στενών.Το μεταφορικό πλοίο είχε σημαία του Togo.

 

https://twitter.com/annafifield/status/876305096233017344

https://twitter.com/StratSentinel/status/876145230755618816

https://embed.reembed.com/www.pentapostagma.gr/2Fmn8s3XXUBl0v6w-g1wio8K

https://embed.reembed.com/www.pentapostagma.gr/14KIz_1N-2wJ0twxhy1qsBrP

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης