Αρχείο

Κόλαση στη Βαλτική: Ρωσικό μαχητικό "κόλλησε" σε αμερικανικό αεροσκάφος και το πήγαινε... "καροτσάκι" - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με την κατάρριψη να είναι πιο κοντά από ποτέ (βίντεο, εικόνες)


Της "κολάσεως" γίνεται στη Βαλτική η οποία έχει μετατραπεί σε...Αιγαίο μόνο που Ρώσοι και Αμερικάνοι έχουν φτάσει πιο κοντά από ποτέ στα όρια της κατάρριψης. Πριν λίγο η EUCOM απελευθέρωσε φωτογραφίες με το ρωσικό μαχητικό να έχει "κολλήσει" στα 5 πόδια από αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος. 

Ενα ρωσικό Su-27 "κόλλησε" σε ένα αμερικανικό RC-135 τη Δευτέρα στη Βαλτική. Μόνο από τις αναταράξεις μπορούσε να προκληθεί κατάρριψη. Το ρωσικό μαχητικό ήταν οπλισμένο και "έδειξε" τους πυραύλους του.

10 λεπτά αργότερα ένα δεύτερο US RC-135 αναχαιτίστηκε από Su-27.

Υπενθυμίζουμε ότι F-16 του ΝΑΤΟ προσπάθησε να προσεγγίσει το αεροσκάφος του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού πάνω από τα διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, αλλά ο Ρώσος πιλότος  του Su-27 με απόλυτη ψυχραιμία γύρισε απειλητικά προς στο νατοϊκό αεροσκάφος και «κούνησε» τα φτερά απειλητικά ότι θα εκτοξεύσει πύραυλο αέρος -αέρος και έτσι το F-16 αποσύρθηκε με την «ουρά στα σκέλια».

Στο πλαίσιο αυτής της διένεξης το  ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι εντόπισε και κατέγραψε  32 οπλισμένα  ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη κοντά στον συμμαχικό εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας , αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Μεταξύ 12 και 18 Ιουνίου, νατοϊκά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν  συνεχείς πτήσεις για να εντοπίσουν και να «συνοδεύσουν» μεγάλο αριθμό ρωσικών αεροσκαφών εκτός FIR , συμπεριλαμβανομένων και  βομβαρδιστικών αεροσκαφών, σε μια περίοδο που καταγράφεται μια πολύ υψηλή στρατιωτική κίνηση στον ουρανό της Βαλτικής λόγω των ετήσιων ασκήσεων της συμμαχίας αλλά και των ρωσικών αντιδράσεων .

«Οι «συναντήσεις» ρωσικών και νατοϊκών αεροσκαφών  από και προς τον κόλπο του Καλίνινγκραντ  αφορούσαν μια ποικιλία αεροσκαφών» , ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας σε ανακοίνωση.

Ο αριθμός των της παρουσίας ρωσικών αεροσκαφών πάνω από τη Βαλτική ανέβηκε στα ύψη μετά την κατάρρευση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Δύσης σχετικά με τα γεγονότα στην Ουκρανία το 2014.

Οι πολεμικές πτήσεις  έχουν παραμείνει υψηλές από τότε, ενώ παραμονεύει πάντα η περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος η οποία θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία πάνω από την Βαλτική εμφάνισε ειδικά την  περασμένη εβδομάδα, αεροσκάφη τύπου  Ilyushin Il-22, Su-24, Su-27,  Su-34 και υπερηχητικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη  Tu-160  μεγάλης εμβέλειας, σαφώς σε μια προσπάθεια επίδειξης αεροπορικής υπεροχής.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάττις δήλωσε ότι την περασμένη εβδομάδα  «ο ΑΓΕΕΔ  των ΗΠΑ, στρaτηγός Γιόζεφ Ντάνφορντ, διεξήγαγε συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Γκεόργκι Γκερασιμόφ για να διασφαλίσει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των δύο χωρών στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας θα είναι ασφαλείς , κάτι που δεν βλέπουμε» .

Στις 6 Ιουνίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ένα μαχητικό Su-27 πέταξε στις χώρες της  Βαλτικές  για να παρακολουθήσει και  συνοδεύσει ένα αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδισμό B-52 που πλησίασε στα ρωσικά σύνορα.

Αργότερα ένα ρωσικό Su-27 του ρωσικού Ναυτικού που είχε απογειωθεί από το Καλίνινγκραντ είχε έρθει σε απόσταση λίγων μέτρων από αμερικανικό B-1B.

Την ίδια στιγμή στον «αέρα» κάθε τρεις και λίγο είναι λόγω αυτών των πτήσεων , η Φινλανδία, η  Σουηδία και η Νορβηγία καθώς και η  Δανία.

Τα περιστατικά στην περιοχή διαδέχονται το ένα το άλλο και έστω από ατύχημα όλα είναι πιθανά .  

Η άσκηση BALTOPS  περιλαμβάνει τη συμμετοχή 5600 προσωπικού από 12 χώρες του ΝΑΤΟ (Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Βρετανία και ΗΠΑ ενώ ακόμη συμμετέχουν και οι Φινλανδία και Σουηδία.

Ο Στρατός των Η.Π.Α. στην Ευρώπη ευρίσκεται εδώ και καιρό σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ενώ μετακινεί συνεχώς νέες δυνάμεις  σε συνεργασία με  τοπικούς συμμάχους στην περιοχή της Βαλτικής.

Οι πρόσφατες νατοϊκές ασκήσεις ασκήσεις με την επωνυμία «Saber Strike 2017», θα διαρκέσουν  σχεδόν ολόκληρη την διάρκεια του Ιουνίου, ενώ η Ρωσία σχεδιάζει το δικό της σύνολο ασκήσεων στην περιοχή με κοντινό σύμμαχο της Λευκορωσίας για το Σεπτέμβριο με την συμμετοχή 100.000 στρατιωτών , πλήθους αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων στην Βαλτική.

Η Λιθουανία μάλιστα ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Zapad 2017» θα έχουν παρουσία στρατευμάτων με αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες το  2013  κατά δέκα φορές και αποτελούν στην ουσία  προσομοίωση επίθεσης κατά του  ΝΑΤΟ.

Και περνώντας από τα λόγια στις πράξεις, αυξάνεται η συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων γύρω από τα ρωσικά σύνορα με την αποστολή νέων επιπλέον ενισχύσεων που οδηγούν σε στρατηγικό εναγκαλισμό το ΝΑΤΟ με την ρωσική ομοσπονδία, εξοργίζοντας ακόμα πιο πολύ την Μόσχα .

Τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό αμερικανικών δυνάμεων και πολεμικών ασκήσεων στην ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε ο στρατός των ΗΠΑ με την αποστολή περίπου 1.000 στρατιωτών και οχημάτων όλων των τύπων στην πόλη Orzysy στην βορειοανατολική Πολωνία.

Στην πόλη αυτή δημιουργείται αμερικανική δύναμη που θα  αποτελέσει την αποκαλούμενη «αιχμή του δόρατος» του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Η Orzysy είναι μόλις 85 μίλια μακριά από τα σύνορα με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, και οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι αυτή η νέα συγκέντρωση χερσαίων δυνάμεων υλοποιείται ως μέρος μιας προσπάθειας για να «αποτραπεί η Ρωσία» από το να εισβάλει στην Ευρώπη.

Στην ουσία όμως αποτελεί μέρος ενός μακρόχρονου σχεδίου του ΝΑΤΟ για περικύκλωση από τα δυτικά της Ρωσίας , για να μην έχει σχέσεις και οποιαδήποτε επαφή με την ΕΕ .

http://abcnews.go.com/video/embed?id=48170392

https://www.youtube.com/watch?v=dLhWxY2FsuEhttps://twitter.com/CT_operative/status/877493307806556160

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...