Αρχείο

Κρίσιμες ώρες: Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγκάστηκε να ενεργοποιήσει τον "Ορθόδοξο Άξονα" - Ποιες χώρες συμμετέχουν


Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία  τούτες τις κρίσιμες ώρες για τα Βαλκάνια με την ραγδαία άνοδο του αλβανικού εθνικισμού και τις όποιες εξελίξεις "έρχονται ",  υλοποιεί το μόνο σχέδιο που μπορεί και αυτό αφορά την ενεργοποίηση του  ορθόδοξου άξονα με στενές πλέον αμυντικές σχέσεις όλων  αυτών των χωρών(Ελλάδα- Σερβία- Αρμενία -Βουλγαρία).     

Το πλέον επίλεκτο  τμήμα του ελληνικού στρατού η Ζ’ ΜΑΚ  μετά την συνεκπαίδευση  στην Σερβία, την Βουλγαρία τώρα υλοποιεί άσκηση με τις αρμενικές ειδικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό πεντάγωνο «ενεργοποιεί» ταυτόχρονα  όλα τα πρωτόκολλα συνεργασίας των στρατιωτικών υπηρεσιών  πληροφοριών με τις ίδιες χώρες τα οποία είχαν  υπογραφεί παλαιότερα, έχοντας ανοικτή γραμμή ανταλλαγής πληροφοριών ειδικά με Βούλγαρους και Σέρβους για τις κινήσεις των ισλαμιστών Αλβανών τόσο στο Κοσσυφοπέδιο, όσο και στην Αλβανία, αλλά και τα Σκόπια.

Οι πληροφορίες των σερβικών υπηρεσιών ασφαλείας είναι ότι επίκεινται ραγδαίες  εξελίξεις για την  δημιουργία της αποκαλούμενης  "Μεγάλης Αλβανίας" τόσο από τα  Σκόπια, όσο και στο Κοσσυφοπέδιο ,  μετά τις εκλογές της 11ης Ιουνίου,  και την έλευση όλων των εγκληματιών πολέμου  σύμφωνα με ένταλμα του Βελιγραδίου,  όπως ο Ρ. Χαραντινάι που προκρίνεται για πρωθυπουργός, στην εξουσία.

Επίσης ο  υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε, στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου στην συνάντηση των Υπαρχηγών των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των κρατών, , που λαμβάνουν μέρος στην πρωτοβουλία South-Eastern Europe Defence Ministerial Process (SEDM).

Εκεί ο ίδιος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ομολόγους του για το ίδιο ζήτημα για το οποίο μίλησε στην Βουλγαρία και ο ΥΠΑΜ Κ. Καμμένος ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στα Βαλκάνια.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος μίλησε για απαγόρευση οποιασδήποτε αλλαγής των συνόρων στην περιοχή , ζήτημα για το οποίο συμφώνησε και ο Βούλγαρος ομόλογος του. 

Σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ανέφερε την   συνεκπαίδευση μεταξύ μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και Αρμενίας πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο Αττικής, στο πλαίσιο του υφιστάμενου διμερούς προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας.

Η προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-9 Ιουνίου 2017, υπό το συντονισμό της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ.

Από ελληνικής πλευράς στην άσκηση συμμετείχε τμήμα της επίλεκτης Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ’ ΜΑΚ) και κατά τη διάρκεια της εκπαιδεύσεως πραγματοποιήθηκαν τα αντικείμενα των βολών ταχείας αντιδράσεως και του αγώνος εντός κατοικημένων περιοχών.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αρμενία και η Κύπρος έχουν υπογράψει και ενεργοποιούν νέο στρατιωτικό σύμφωνο στο Ερεβάν, το οποίο  ανοίγει το δρόμο στις  δύο χώρες να διενεργήσουν  κοινές στρατιωτικές ασκήσεις , αλλά και να ανταλλάξουν πληροφορίες.

Εάν όλα αυτά  αποτελούν σαφώς μέρος σχεδίου δημιουργίας αμυντικών συμμαχιών από χώρες της ίδιας εμβέλειας με τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα , συμφέροντα, αλλά  και επιδιώξεις τότε τι άλλο μπορεί να είναι ;

Για παράδειγμα τους Τούρκους αντιμετωπίζουμε εμείς οι Έλληνες στο Αιγαίο , τους Αζέρους ( Τούρκους δηλαδή) έχουν να αντιμετωπίσουν και οι Αρμένιοι,  οι οποίοι σύμφωνα με τον υπουργό άμυνας τους προετοιμάζονται για πόλεμο...

Η δημιουργία ενός ορθόδοξου άξονα είναι μονόδρομος στην αντιμετώπιση της τουρκικής διείσδυσης και του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού στα Βαλκάνια , και αποτελεί μια διαδικασία την οποία έχουν αναφέρει και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Άλλωστε η ιστορία πάντοτε …επαναλαμβάνεται.

Σύμφωνα με Σέρβους  ειδικούς εδώ και μεγάλο διάστημα υλοποιείται  απόρρητο « σχέδιο» με έμπνευση από τους βαλκανικούς πολέμους πατώντας πάνω σε  ένα ισχυρό πολιτικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, και στρατιωτικό υπόβαθρο της περιοχής .

Συμμετέχουν ως « υποψήφιες» δε σε αυτό η Σερβία, η Ελλάδα, η Αρμενία, η Κύπρος και  η Βουλγαρία.

Το όλο εγχείρημα βασίζεται και σε  παλαιότερη μελέτη του ινστιτούτου γεωπολιτικών αναλύσεων της Ακαδημίας της Μόσχας.

Η μελέτη αναφέρει ότι εδώ και μεγάλο διάστημα έχει «προφητευθεί» η πλήρης διάλυση και αποσάρθρωση της ΕΕ, λόγω έντονων , πολιτικών και οικονομικών αντιθέσεων των χωρών που την απαρτίζουν,   και λόγω « αμερικανικού δακτύλου» με σκοπό την δημιουργία της ένωσης ΗΠΑ-ΕΕ.

Τελευταίος λόγος, θα αποτελέσει μια μεγάλη και σοβαρή κρίση χρέους στην Ευρώπη , όπου σε συνδυασμό με την μεγάλη ανεργία, τις εθνικιστικές τάσεις τις ταραχές, και τις πιθανολογούμενες αυτονομήσεις κρατιδίων, θα δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση.

Ήδη οικονομικό πρόβλημα υπάρχει στην Πορτογαλία, ακολουθεί η Ιταλία, η Γαλλία  , ακόμη και η Κροατία. Κανείς δεν πρόκειται να γλυτώσει από  αυτήν την «καταιγίδα».

Για αυτούς τους λόγους και λόγω της αναπόφευκτης σύγκρουσης ΝΑΤΟ και Ρωσίας, η Μόσχα «προετοιμάζεται» στρατιωτικά τόσο με τον υπό  δημιουργία άξονα, όσο με ένα τεραστίων διαστάσεων εξοπλιστικό πρόγραμμα σε ναυτικό , αεροπορία και στρατό.

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdessi.rangelova%2Fvideos%2F10155396174038792%2F&show_text=0&width=560

https://embed.reembed.com/www.pentapostagma.gr/38boxL2V5aT-1l4AfC0FjN_F

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...