Αρχείο

Ημέρες "Γρηγορόπουλου" ζει ξανά η χώρα: Στόχος αποσταθεροποίησης με θύματα αθώα παιδιά - "Μιλάνε" τα όπλα στο Μενίδι - Μάχες σώμα με σώμα (εικόνες, βίντεο)


Ημέρες και νύχτες "Γρηγορόπουλου" φαίνεται ότι ζει ξανά η χώρα με την περίεργη δολοφονία του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα. Στην ιστορία αυτή υπάρχουν πολύ περίεργες δράσεις ενώ φαίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας. Το θέμα είναι ποια χώρα βρίσκεται από πίσω...

Χτες αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε και δεύτερο περιστατικό που έγινε την ίδια μοιραία ημέρα και σχεδόν ταυτόχρονα με εκείνο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όταν ο 11χρονος Μάριος δεχόταν στο κεφάλι την σφαίρα από το 9αρι και έχανε με τόσο άδικο τρόπο τη ζωή του.

Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε την ίδια ημέρα και ώρα και πιθανότατα από το χέρι του ίδιου “πιστολέρο” και δεύτερο θύμα.

Όπως αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Δημοσιογράφος της εφημερίδας Real, Γιάννης Σωτηρόπουλος, μια γυναίκα καταγγέλλει ότι βρίσκεται στη ζωή από καθαρή τύχη.

Η γυναίκα βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού της όταν μια βολίδα καρφώθηκε δίπλα της. Όπως περιέγραψε ο δημοσιογράφος η γυναίκα λέει ότι η σφαίρα χτύπησε πρώτα στην τέντα του σπιτιού, πιθανότατα σε κάποιο μεταλλικό μέρος και εποστρακίστηκε. Έτσι πέρασε ξυστά από την ίδια.

Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι χτυπήθηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα την ώρα του διαλείμματος. Ο τραυματισμός της 5χρονης δεν είχε την τραγική κατάληξη που είχε ο τραυματισμός του Μάριου. Η μητέρα της, κυρία Τάταρη, μιλά για εκείνη την ημέρα που βρήκε την κόρη της ξαπλωμένη στην αυλή του σχολείου γεμάτη αίματα.

«Η κόρη μου είχε βγει για διάλειμμα στην αυλή του σχολείου. Ξαφνικά το παιδί μου πέφτει κάτω και γεμίζει αίματα. Ήμουν στη δουλειά όταν με πήραν τηλέφωνο από το σχολείο και έτρεξα αμέσως να δω τι συμβαίνει. Τη βρήκα ξαπλωμένη, με αίματα σε λιπόθυμη κατάσταση. Το δικό μου το παιδί ευτυχώς δεν είχε την τραγική κατάληξη του Μάριου αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα. Οι σφαίρες πέφτουν βροχή εδώ στο Μενίδι. Φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας» λέει η κυρία Τάταρη.

Όταν η κόρη της τραυματίστηκε στο κεφάλι, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα αλλά ο δράστης δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Μάλιστα, «αδέσποτες» σφαίρες έπεσαν πάνω σε τρένο, που περνούσε από την περιοχή, και είχε προορισμό τη Χαλκίδα. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, μέσα στο τρένο.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρξαν ενέργειες αντεκδίκησης με ρίψη μολότοφ σε σπίτια των Ρομά με τους τσιγγάνους στο Μενίδι να ζητούν δίκαιη αντιμετώπιση από τους κατοίκους και την αστυνομία, διότι διαφορετικά θα βγάλουν τα όπλα.

«Είμαστε έτοιμοι και τους περιμένουμε. Είμαστε οπλισμένοι. Έχουμε όπλα και καραμπίνες. Όποιος θέλει ας έρθει τους περιμένουμε», λένε οι αθίγγανοι στην κάμερα του ΑΝΤ1 εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι κατηγορούνται όλοι ανεξαιρέτως.

«Να μην καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά» υπογραμμίζουν ζητώντας να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος που πυροβολούσε άσκοπα, με συνέπεια να σκοτωθεί ο μικρός μαθητής.

Δείτε το βίντεο:

Δεν κοπάζει η οργή των κατοίκων του Μενιδίου μετά την ανείπωτη τραγωδία που στοίχισε τη ζωή του 11χρονου Μάριου.

Για τέταρτη μέρα σήμερα, οι κάτοικοι του Μενιδίου βρίσκονται στους δρόμους, προκειμένου να εναντιωθούν στην εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή τους.

Νωρίτερα, γονείς με τα παιδιά τους, επαγγελματίες και κάτοικοι του Μενιδίου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καράβου, πραγματοποιώντας πορεία προς τον σταθμό του ΟΣΕ, με σύνθημα «έξω η πρέζα απ' το Μενίδι», για να διαμαρτυρηθούν για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου από σφαίρα.

Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στις γραμμές του τρένου και συγκεκριμένα στις συμβολές των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Κύπρου, διμοιρίες των ΜΑΤ διέκοψαν την πορεία. Αμέσως υπήρξε αντίδραση από ομάδα πολιτών, που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και εκείνοι τους απώθησαν με χρήση χημικών.

Η ένταση στη συνέχεια μεταφέρθηκε πάνω στις γραμμές του τρένου, καθώς στην πορεία μπήκαν και ομάδες κουκουλοφόρων, πετώντας πέτρες και μολοτοφ στα ΜΑΤ, που βρίσκονταν έξω από τις γραμμές.

https://youtu.be/TO6SmyeJtJY

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fbusiness.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F10154890365487199%2F&show_text=0&width=400
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fbusiness.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F10154890328707199%2F&show_text=0&width=400

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fbusiness.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F10154890244507199%2F&show_text=0&width=400

Οι κάτοικοι, που έχουν «υποσχεθεί» ότι θα κάνουν κινητοποιήσεις έως ότου η Πολιτεία ανταποκριθεί στο αίτημά τους να κάνει ό,τι χρειάζεται για να πάψουν να ζουν με φόβο για τα παιδιά τους και τους ίδιους.

Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο ντοκουμέντο όπου καταγραφεί τις στιγμές που διαδραματίστηκαν στο προαύλιο του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών λίγα λεπτά μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα.

Ο ανήλικος έχει σωριαστεί στο προαύλιο του σχολείου, ενώ στο σημείο έχει φτάσει ασθενοφόρο για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Οι διασώστες προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο παιδί, ενώ γονείς και παιδιά παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα χωρίς να γνωρίζουν ότι ο μικρός Μάριος έχει σκοτωθεί από αδέσποτη σφαίρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ