Οπλικά συστήματα

Επίμονο τεχνικό πρόβλημα κρατά καθηλωμένα τα F-35A

Εξακολουθούν να μην εκτελούνται πτήσεις με τα μαχητικά 5ης γενιάς F-35Α Lightning II στην αεροπορική βάση Luke στην Αριζόνα εξαιτίας προβλήματος με το σύστημα παροχής οξυγόνου. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της βάσης, Maj. Rebecca Heyse, η 56η Πτέρυγα Μάχης επέβαλε την ματαίωση όλων των πτήσεων ενώ χειριστές, τεχνικοί, ιατρικό προσωπικό και εμπειρογνώμονες από την Αεροπορία και την αμυντική βιομηχανία προσπαθούν να εντοπίσουν τί φταίει.

Την περασμένη Παρασκευή, η αμερικανική Αεροπορία αναγκάσθηκε να διατάξει την αναστολή των πτήσεων για 55 μαχητικά του τύπου όταν πέντε χειριστές εμφάνισαν εν πτήσει συμπτώματα υποξίας. Τα F-35 είχαν καθηλωθεί και τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν είχαν εντοπισθεί ρωγμές σε καλωδιώσεις στις δεξαμενές καυσίμων του αεροπλάνου.

Εντύπωση προκαλεί ότι δεν το F-35 είναι ο μόνος τύπος που αντιμετωπίζει τελευταία πρόβλημα με το σύστημα παροχής οξυγόνου. Το αμερικανικό Ναυτικό προσπαθεί εδώ και μήνες να βρει τί συμβαίνει με το σύστημα OBOGS (On-Board Oxygen Generation System) των εκπαιδευτικών Τ-45C Goshawk  καθώς μετά από επανειλημμένα περιστατικά υποξίας έμπειροι εκπαιδευτές δηλώνουν πως δεν εμπιστεύονται το αεροπλάνο με αποτέλεσμα να έχει διαταραχθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ιπταμένων του Ναυτικού.

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...