Οπλικά συστήματα

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ζήτησε συμπαραγωγή μαχητικού 5ης γενιάς με τη Ρωσία ο Ρ.Τ.Ερντογάν προκειμένου να βγει από το ΝΑΤΟ - Πρόκειται για την εξαγωγική έκδοση του T-50 PAK-FA - Θα εισβάλλει στη Β.Συρία εναντίον των ΗΠΑ και ετοιμάζει την επόμενη ημέρα

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες τις επόμενες ημέρες καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν ψάχνει εναγωνίως να αποδεσμευτεί από την Ατλαντική Συμμαχία απ' όλα τα επίπεδα. Ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν πρότεινε στη Ρωσία να υπάρξει συμπαραγωγή του μαχητικού 5ης γενιάς καθώς όπως είπε η Τουρκία έχει τεχνογνωσία και εγκαταστάσεις στην Τουρκία. Ο Β.Πούτιν δεν εμφανίστηκε αρνητικός αρκεί να υπάρξουν πράξεις και όχι λόγια.

Υπάρχουν έντονες πληροφορίες ότι πρόκειται για την εξαγωγική έκδοση του T-50 PAK-FA σε "στυλ" Ινδίας.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν τρέχει για εισβολή στη Β.Συρία εναντίον των Αμερικανών και προετοιμάζει την επόμενη ημέρα που θα τον βρει εκτός Συμμαχίας.

Θέλει με κάθε τρόπο να μην εξαρτάται στρατιωτικά από τη Δύση.

Όπως σημειώσαμε και σήμερα σε διαδοχικά μας άρθρα, ο "Σουλτάνος" βρίσκεται σε τρικυμία και το "τσουνάμι" έρχεται και θα συμπαρασύρει πολλούς στην περιοχή.

Τουρκία και Ρωσία το τελευταίο 48ωρο εργάζονται πυρετωδώς για την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης για την συμπαραγωγή στην Τουρκία αντιαεροπορικών ρωσικής κατασκευής πυραυλικών συστημάτων S-400 και μαχητικών 5ης γενιάς , τα  οποία θα αποτελούν τρομερό στρατηγικό όπλο στα χέρια του Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή τα «μάτια και τα αυτιά των ΗΠΑ είναι στραμμένα προς την χώρα αυτή.  

Τα θέματα χρηματοδότησης συζητούνται  σε επίπεδο  διακυβερνητικών επιτροπών «διότι η τουρκική  κυβέρνηση μπορεί να δώσει μόνο πίστη σε αυτού του τύπου την συμφωνία», δήλωσε ο CEO της ROCTEC  .

«Το ρωσικό  και τουρκικό  υπουργείo οικονομικών συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους για το θέμα αυτό», είπε.

«Είναι έτοιμοι μαζί να συμπαράγουμε συστήματα S-400, αλλά υπάρχουν ακόμη  μερικά εμπόδια σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο  Çemezov,

«Η Τουρκία έχει  αδυναμίες όσο αφορά στην τεχνογνωσία και την κατασκευή όλων αυτών συστημάτων γι αυτό και μια τέτοια παραγωγή δεν θα είναι πολύ επικερδής . Θα πρέπει να επενδυθούν πολύ μεγάλα ποσά  χρημάτων με μεγάλο ρίσκο  να αποτύχει το όλο σχέδιο . Παρ 'όλα αυτά, θα πρέπει να το αξιολογήσουμε  οικονομικά από όλες τις γωνίες», σχολίασε ο ίδιος.

"Η συμπαραγωγή μαχητικού αεροσκάφους  5ης γενιάς από την Τουρκία είναι θέμα που είναι σε διαβούλευση  με τη Ρωσία», τόνισε ο  Çemezov, «και από αυτή την άποψη η Τουρκία έχει την απαραίτητη υποδομή για αυτόν τον σκοπό.  «Όλες αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν  νέα και μοντέρνα πράγματα υπό αυτό το πρίσμα», είπε ο ίδιος.

Ο Çemezov, ρωτήθηκε και για το αεροδιαστημικό σύστημα S-500, αλλά επισήμανε ότι τα συστήματα αυτά είναι «εθνικά άκρως απόρρητα»  και στρατηγικού χαρακτήρα για τον ρωσικό στρατό και είναι  πολύ νωρίς για να γίνει σχόλιο γι 'αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, ότι εξετάζεται η συμπαραγωγή  συστημάτων  S-400 με την Τουρκία, χωρίς να υπάρχει «τίποτα αδύνατο σε αυτή».

 

O CEO της Rostec Sergey Cemezov είπε ότι η ρωσική αμυντική βιομηχανία εξετάζει πολύ σοβαρά το θέμα συνεργασίας με την Τουρκία για την κατασκευή ενός μαχητικού 5ης γενιάς:

«Η αναγκαία υποδομή υπάρχει ήδη στην Τουρκία σε ότι αφορά την παραγωγή ενός μαχητικού. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί κάτι καινούργιο και σύγχρονο ταυτόχρονα», είπε πιο συγκεκριμένα ο Cemezov.

Σε ότι αφορά τους S-400 είπε:

«Φτάσαμε στο τέλος των τεχνικών συζητήσεων αναφορικά με το S-400 και το οικονομικό θέμα διευθετείται» για να συνεχίσει:

«Επειδή μόνο η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να δώσει δάνειο για διακυβερνητικές συνεργασίες ο Ρώσος και ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών συνεχίζουν τις επαφές τους γύρω από το ζήτημα».

Σύμφωνα με τα όσα έρχονται από το περιβάλλον Β.Πούτιν, είναι πολύ πιθανό να δούμε πράγματα τις επόμενες ημέρες τα οποία δεν θα πιστεύαμε ποτέ ότι μπορούσαν να συμβούν...

Πάντως τα ανταλλάγματα που θα ζητήσουν  οι Ρώσοι από τους Τούρκους θα είναι τρομερά , συμπεριλαμβανομένης και της απόσυρσης τους από το ΝΑΤΟ και την προσχώρηση τους στην ευρασιατική ένωση .

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα οι S-400 απαιτούν πρώτον προηγούμενη τεχνογνωσία από την Τουρκία που είναι ανύπαρκτη ενώ οι πύραυλοι αυτοί δεν διασυνδέονται με την νατοϊκή αεράμυνα.

Οι Τούρκοι πιο πολύ από όλα επιθυμούν την απόκτηση τεχνογνωσίας , κωδικών κτλπ, με σκοπό να κατασκευάσουν αργότερα δικό τους αντιπυραυλικό σύστημα που θα αποτελεί τρομερό «στρατηγικό όπλο» στα χέρια του Σουλτάνου Ερντογάν .

Επίσης όσο αφορά το αεροσκάφος 5ης γενιάς η Τουρκία έχει μια κάποια καλή τεχνογνωσία από την συναρμολόγηση των F-16 εδώ και τόσα χρόνια . Αλλά οι Ρώσοι δεν πρόκειται να αποδεσμεύσουν συστήματα αιχμής για την κατασκευή ενός τέτοιου αεροσκάφους.

Έτσι το τεχνικό αποτέλεσμα  θα είναι ένα αεροσκάφος  4++ γενιάς και πολύ τους είναι.

Η Μόσχα δεν επιθυμεί οι Τούρκοι να διαθέτουν ισχυρή πολεμική αεροπορία για πολλούς και διάφορους λόγους ενώ θα πρέπει να πουλήσουν και αυτοί τα δικά τους αεροσκάφη PAK FA Τ-50.

Αν σε όλα αυτά νομίζει κάποιος ότι ο οποιοσδήποτε Αμερικανός πρόεδρος,  όχι ο «χειμαρρώδης» πρώην επιχειρηματίας  Ν. Τραμπ θα κάτσει και θα παρακολουθεί τους Τούρκους να «χορεύουν»  μπαλαλάικα με τους Ρώσους…..είναι τουλάχιστον γελασμένος.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τις ΗΠΑ σε κάθε επίπεδο.

Το Συμβούλειο Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο έδειξε ότι και οι ΗΠΑ έχουν σοβαρές πληροφορίες για τις προθέσεις του Ερντογάν.

Εξάλλου ένας μελλοθάνατος δεν φοβάται τον βέβαιο θάνατο....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...