Ένοπλες Συρράξεις

Δράμα: Ιρανοί, Ρώσοι και συριακός Στρατός περικύκλωσαν τους Αμερικανούς στη Ν.Συρία - Οι ΗΠΑ μετακίνησαν πυραύλους HIMARS στο Al Tanf και μια νέα μάχη ξεκινά

Ο συριακός στρατός έφτασε στα ιρακινά σύνορα και κάρφωσε την σημαία του περικυκλώνοντας τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή. Oι Αμερικανοί ζουν ένα δράμα και κυριολεκτικά είναι με την πλάτη στο τοίχο.

Ακολούθησε επίσκεψη με προκλητικό τρόπο για τις ΗΠΑ την οποία πραγματοποίησε ο περιβόητος Ιρανός διοικητής της Φρουράς της επανάστασης  στρατηγός  Qasem Soleimani, φτάνοντας 20 χλμ από αμερικανικό στρατόπεδο στην Συρία.

Το Πεντάγωνο ήταν σε συνεχή ετοιμότητα αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί στρατηγοί φέρονται να ήταν οργισμένοι από την αποκάλυψη της πληροφορίας της φυσικής παρουσίας του Ιρανού στρατηγού που θεωρείται από τα πιο σκληροπυρηνικά μέλη του καθεστώτος.   

Ως απάντηση το Το CNN ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει  πυραυλικό πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας από την Ιορδανία στη νότια Συρία.

Ο αμερικανικός στρατός έχει μεταφέρει το πυραυλικό σύστημα υψηλής κινητικότητας (HIMARS) από την Ιορδανία στη νότια Συρία για πρώτη φορά, τοποθετώντας το κοντά στην βάση των ΗΠΑ-συμμάχων στο At Tanf, επιβεβαίωσαν τρεις αξιωματούχοι της αμερικανικής άμυνας .

https://youtu.be/lzCWeCJMxFU

Το HIMARS, ένα σύστημα που τοποθετείται σε φορτηγό και μπορεί να εκτοξεύει  πυραύλους μέχρι 300 χιλιόμετρα, ενώ προσθέτει μεγάλη δύναμη στην αμερικανική δύναμη μάχης κοντά στο At Tanf, μια θέση που έχει έρθει στο προσκήνιο μετά από μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων του  συνασπισμού κατά των δυνάμεων υπέρ του καθεστώτος που επιχειρούν στην περιοχή.

Το HIMARS χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για να εξουδετερώσει  στόχους κατά του ISIS από θέσεις εντός τουρκικού εδάφους αλλά και την Ιορδανία. Το σύστημα έχει επίσης αναπτυχθεί και στο Ιράκ για να χτυπήσει τις θέσεις του ISIS .

https://youtu.be/89gheWzjDl0?t=1

Η νέα στρατιωτική βάση της Συρίας στα ιρακινά σύνορα βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα από τη δεύτερη βάση ων ΗΠΑ στη νότια Συρία, η οποία δημιουργήθηκε μόλις νωρίτερα αυτό το μήνα.

Για να  προκαλέσει την αμερικανική ηγεσία προσβάλλοντας την  υπερηφάνεια του Πενταγώνου, ο Ιρανός στρατηγός Soleimani του ιρανικού σώματος των επαναστατικών φρουρών επισκέφτηκε την συριακή βάση, γράφουν οι Ρώσοι .

Ο Qasem Soleimani και οι διοικητές της δύναμης Al  Quds επισκέφτηκαν την συριακή δύναμη  και τους μαχητές Liwa Fatimiyyun στα ιρακινά σύνορα (βορειοανατολικά της περιοχής Al Tanf).

"Εν πάση περιπτώσει, αυτό σημαίνει επίσης ότι οι Αμερικανοί σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις «βομβάρδισαν» τις δυνάμεις της Συρίας όταν ήταν ακόμα περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από την  al-Tanf, αλλά τώρα αναγκάζονται να διαβιούν  ήσυχα με βάση συριακού στρατού μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά τους", αναφέρει Σύρος αξιωματικός .

Πριν μερικές ημέρες ο Συριακός στρατός και οι συμμαχικές πολιτοφυλακές προέλασαν ταχύτατα στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ στη νότια Συρία.

Το μονοπάτι της προώθησης προς τα ανατολικά το πήραν όμως και  τα  αμερικανικά στρατεύματα ξεχνώντας ότι ήταν  δηλωμένη ζώνη θανάτου από  τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις τις οποίες το Πεντάγωνο απείλησε γύρω από τη βάση al-Tanf, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Κινούμενοι προς τα ανατολικά οι Σύριοι πιθανότατα διέκοψαν την ορμή των  αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και τους συμμάχους τους από το να αναλάβουν τον έλεγχο της Νότιας Συρίας.

Όλα αυτά όμως έγιναν με την τεράστια βοήθεια των Ιρανών οι οποίοι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους Αμερικανούς και για πολύ λίγο δεν είχαμε μετωπική  επίθεση.

Ο Ιρανός στρατηγός Soleimani  είναι πιθανώς ανάμεσα στους τρεις πρώτους πιο μισητούς στόχους του Πενταγώνου . Ο ίδιος διοικεί  τη δύναμη Al Quds που αποτελεί τμήμα των Επαναστατικών Φρουρών που είναι υπεύθυνο για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Είναι επίσης ο αρχιτέκτονας της ιρανικής στρατιωτικής παρέμβασης στη Συρία και ο «δημιουργός » των δυνάμεων NDF της Συρίας και των στρατιωτικών μονάδων του PMU του Ιράκ. Βοήθησε επίσης να πειστούν οι  Ρώσοι να εισέλθουν στρατιωτικά στη Συρία.

https://youtu.be/t9PZ-GYErec

Ο ίδιος φέρεται να έχει βοηθήσει, οργανώσει,  εκπαιδεύσει και προμηθεύσει τις πολιτοφυλακές NDF και PMU,  με όλο τον απαραίτητο οπλισμό και στολές, ενώ έχει συμμετάσχει  αποφασιστικά στην καταπολέμηση του  ISIS και της Αλ Κάιντα στη Συρία και το Ιράκ.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες που ο Σολεμαμάνι εμφανίστηκε στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Στις 29 Μαΐου ο ίδιος είχε μεταβεί στο βόρειο Ιράκ, επισκεπτόμενος  τις πολιτοφυλακές του PMU που είχαν μόλις είχαν εγκλωβίσει τον ISIS  στα συριακά σύνορα στον τομέα αυτό.

Το Πεντάγωνο επιμένει να βλέπει ακόμη και  την διεξαγωγή σύγκρουσης για τον έλεγχο των συριακών και ιρακινών συνόρων, καθώς δεν είναι τόσο ένας αγώνας μεταξύ Συρίας / Ιράκ και ISIS, αλλά μία πάλη  μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν. Εάν  το Ιράν κερδίσει τον έλεγχο αυτής της περιοχής τότε οι ΗΠΑ θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.

Υπενθυμίζουμε ότι σχετικά πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Χοσεΐν Ντεγκάν δήλωσε « Οποιαδήποτε  νέα ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Συρίας δεν θα μείνει αναπάντητη», αποσαφηνίζοντας την στάση της Τεχεράνης για την χώρα αυτή .

Το Ιράν, στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, έχει επικρίνει σφοδρά τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον μιας αεροπορικής βάσης του συριακού καθεστώτος, την περασμένη εβδομάδα.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να πληρώσουν υψηλό τίμημα αν επαναλάβουν την ενέργειά τους και να ξέρουν ότι η ενέργειά τους δεν θα μείνει αναπάντητη» προειδοποίησε ο Ντεγκάν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοΐγκού.

Ο Ιρανός υπουργός κατηγόρησε επίσης τους Αμερικανούς ότι ψεύδονται όταν λένε ότι θέλουν «να πολεμήσουν τους τρομοκράτες».

https://youtu.be/iCr88bssuTc?t=2

«Αντί να βομβαρδίσουν (σ.σ. τους τρομοκράτες), βομβαρδίζουν τον συριακό στρατό και τον συριακό λαό. Το μέτωπο της αντίστασης (σ.σ. Ιράν, Συρία, Χεζμπολάχ και οι σύμμαχοί τους) θα συνεχίσει να αγωνίζεται με αποφασιστικότητα εναντίον των τρομοκρατών, παρά τη βούληση των Αμερικανών», πρόσθεσε.

Το λάθος όμως ουσιαστικά είναι της Μόσχας η οποία επέτρεψε στις ΗΠΑ να εισέλθουν βαθιά μέσα στο συριακό έδαφος , κάτι που θα προκαλέσει σίγουρα σύγκρουση με τις συριακές και ιρανικές δυνάμεις . Πρόκειται για ιστορικά πολύ μεγάλο λάθος.

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/869238113415069696?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Frussia-insider.com%2Fen%2Fnode%2F20077

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ