Αρχείο

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 65ης συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ - Τί θα συζητηθεί

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 65ης συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο Σαντιγί της Βιρτζίνια, μόλις 30 μίλια από το Λευκό Οίκο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί εναντίον των συμμετεχόντων, όπως σας ανέρερε χτες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Δύο Έλληνες θα είναι παρόντες στη σύνοδο: Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας TITAN και ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς. Τα βασικά θέματα της 65ης συνόδου είναι: «Ο πόλεμος της ενημέρωσης», «Η  διακυβέρνηση Τραμπ», «Η κατεύθυνση της Ε.Ε.», «Ρωσία και Κίνα».

Oπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Guardian", η φετινή σύνοδος θα διεξαχθεί στο "Westfields Marriot", ένα πολυτελές ξενοδοχείο που απέχει 48 χιλιόμετρα από το Οβάλ Γραφείο. Στην αφρόκρεμα του πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου συγκαταλέγονται η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ όπως και επιτελικά στελέχη της Deutsche Bank, της Google και της BP. Οι εργασίες της συνόδου θα διεξαχθούν έως τις 4 Ιουνίου με 131 συμμετέχοντες από 21 χώρες.

Από την πλευρά της αμερικάνικης κυβέρνησης, ο Λευκός Οίκος στέλνει πρωτοκλασάτα στελέχη για να υποστηρίξουν τον πρόεδρο Τραμπ: Τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Mακμάστερ και τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Για το θέμα των εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα, στη σύνοδο θα παραστεί ο πρεσβευτής της Κίνας στις ΗΠΑ όπως και πολλοί Αμερικανοί επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ