Πολιτική

Nέα δημοσκόπηση: 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας μεν αλλά χωρίς να αξιοποιεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση καταγράφει έρευνα που διεξήχθη μετά την προκαταρκτική συμφωνία με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση. Σύμφωνα με την έρευνα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 10 μονάδες διαφορά.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία, στην δυνητική εκλογική επιρροή, συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% τον Μάρτιο).

Στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, Χρυσή Αυγή 9%, ΚΚΕ 9%, Ένωση Κεντρώων 8%, Το Ποτάμι 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ "αποχή", "λευκό" και "άκυρο" συγκεντρώνουν 17%.

Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% θετικά με το 7% "δεν ξέρω / δεν απαντώ".

Αρνητική είναι και η άποψη των ερωτηθέντων για τη συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών. Το 72% την κρίνει "κακή" και "μάλλον κακή" και μόλις το 14% "καλή", "μάλλον καλή".

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το 39% θεωρεί "σημαντικά / μάλλον σημαντικά" τα αντίμετρα και το 35% "ασήμαντα / μάλλον ασήμαντα". Το 61% θεωρούν πως δεν θα βελτιώσουν την οικονομία, αντίθετα από το 32%.

Το 63% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει πως τον επόμενο ένα χρόνο η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει είτε "λίγο" είτε "σημαντικά", ενώ το 24% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα βελτιωθεί "λίγο" και "σημαντικά".

Το 56% πιστεύει ότι η προσωπική οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει "λίγο" και "σημαντικά", το 34% πως θα μείνει ίδια και μόλις το 7% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί "λίγο" και "σημαντικά".

Όσον αφορά στην "μάχη" των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προηγείται στις περισσότερες κατηγορίες (εργατικός, ασυμβίβαστος, λιγότερο φθαρμένος, αποτελεσματικός, έντιμος), αλλά η εκτίμηση "κανένας από τους δυο" είναι στα… ύψη και συγκεντρώνει από 30% έως 55%!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...