Αρχείο

Mείζον επεισόδιο με διαδοχικές εικονικές προσβολές: Ρωσικά αεροσκάφη Su-24M «έσβησαν τα φώτα» στην ολλανδική φρεγάτα Evertsen στη Βαλτική προκαλώντας πανικό (φωτογραφίες)

Σε μείζον ναυτικό επεισόδιο ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί στις σχέσεις της δύσης με την Ρωσία , εξελίχθηκε η "πολύ χαμηλή πτήση" ρωσικών αεροσκαφών πάνω από ολλανδική Φρεγάτα στην Βαλτική, η οποία  προκάλεσε πραγματικά τον τρόμο στους Ολλανδούς που έμπλεξαν με τους σκληροτράχηλους Ρώσους πιλότους ελέω συμμαχίας.    

Πρόκειται για έναn ιδιότυπο αερο-ναυτικό πόλεμο στον οποίο επιδίδονται  ΝΑΤΟ και Ρωσία στην Βαλτική θάλασσα ενώ και οι «δύο» διεξάγουν ναυτικές ασκήσεις.

Η παρουσία νατοϊκών πλοίων σε Μαύρη Θάλασσα, Βαλτική και οι απειλές περί «τρομοκρατικού κτυπήματος» σε ρωσικά πλοία στα Στενά του Βοσπόρου έχουν ανεβάσει την θερμοκρασία και πάλι στα ύψη .

Τα ρωσικά αεροσκάφη Su-24M που συμμετείχαν στο επεισόδιο ανήκαν στην ναυτική μοίρα  της 72ας  Αεροπορικής Βάσης του στόλου της Βαλτικής, με έδρα το αεροδρόμιο (περιοχή Καλίνινγκραντ) Chernyakhovsk.

Συγκεκριμένα ο  διοικητής  του Βασιλικού Ολλανδικού  Ναυτικού και του στόλου ναύαρχος Rob Verkerk έγραψε στη σελίδα του στο twitter ότι στις 16 του Μαΐου του 2017  δύο οπλισμένα  μαχητικά αεροσκάφη  Sukhoi Su-24M της ρωσικής Ναυτικής Αεροπορίας , πέταξαν πάνω από την ολλανδική φρεγάτα Evertsen 805 F (Τύπος De Zeven Provinciën), προκαλώντας …ανησυχία (πανικό).

Η Ολλανδική Φρεγάτα  βρίσκεται στην Βαλτική ως πλοίο της μόνιμης δύναμης του ΝΑΤΟ  (Maritime - SNMG1)  ενώ η ναυαρχίδα της ομάδας είναι η  νορβηγική φρεγάτα F 311 Roald Amudsen).

Τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τρία περάσματα κοντά στο ολλανδικό πλοίο «σηκώνοντας στον αέρα» το πλήρωμα που έτρεχε αλαφιασμένο .

Ο ρωσικός Στόλος της Βαλτικής παρεμπιπτόντως  γιορτάζει τα γενέθλιά του και είπε να το ρίξει λίγο έξω πετώντας πάνω από νατοϊκά πλοία .

Παρόλα αυτά έχουμε αυξημένη παρουσία των ναυτικών μονάδων επιφανείας του και των υποβρυχίων στην περιοχή αρχή γενομένη από την 8η Μαΐου όταν και νατοϊκός στολίσκος έκανε την εμφάνιση του πλησίον της Αγίας Πετρούπολης.

Δεκάδες πολεμικά πλοία και υποβρύχια περιπολούν στην περιοχή κοντά στο Καλίνινγκραντ διότι θεωρούν το ΝΑΤΟ έχει θέσει την περιοχή στα άμεσα σχέδια του για εισβολή μετά από την πρόκληση «εσωτερικής εξέγερσης».

Οι ρωσικές υπηρεσίες επικεντρώνουν την προσοχή τους στο Καλίνινγκραντ, τονίζοντας ότι είναι μια περιοχή η οποία θα μας απασχολήσει λίαν συντόμως λόγω της κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας στην Βαλτική.

Η κύρια αποστολή των νατοϊκών αξιωματούχων είναι να εμποδίσουν πάση θυσία τους ρωσικούς πυραύλους να φτάσουν στην Βαλτική Θάλασσα , και να «αλώσουν» μέσω  αυτονομιστικής εξέγερσης την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Το επόμενο στάδιο θα είναι η επιστροφή της  στην «αγκαλιά» της Γερμανίας .

Οι άοκνες προσπάθειες του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής, δήθεν για να προστατευθούν οι τρεις «μικρές αλλά περήφανες» δημοκρατίες από την  τρομερή ρωσική «Αρκούδα», κάνει τους ανθρώπους αφελείς και ανήσυχους, τονίζουν Ρώσοι ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου θα είναι ο «εξευρωπαϊσμός» του Καλίνινγκραντ.

Πριν μερικούς μήνες , ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Μάικλ Μακφόλ έκανε μια αμφιλεγόμενη δήλωση στην οποία  σχολιάζοντας την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, κάλεσε την Γερμανία να προσαρτήσει το Καλίνινγκραντ.

«Το Καλίνινγκράντ ή Königsberg ήταν μια γερμανική πόλη για αιώνες. Μήπως αυτό  σημαίνει ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα να προσαρτήσει το Καλίνινγκραντ τώρα;» έγραψε ο  Μακφόλ  στο Twitter του.

Η δήλωση του πρώην Αμερικανού πρέσβη σε ένα τέτοιο θέμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Στις ΗΠΑ υπάρχει παράδοση κατά την οποία,  πρώην  διπλωμάτες και άλλοι  κυβερνητικοί  αξιωματούχοι , προβαίνουν σε δήθεν αποκαλύψεις , από τις οποίες η  Ουάσιγκτον δεν αποστασιοποιείται ποτέ και σε καμία περίπτωση  .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Καλίνινγκραντ, η οποία αποτελεί το ευρωπαϊκό φυλάκιο της Ρωσίας, είναι στην ουσία  ένα «κόκαλο στο λαιμό» του ΝΑΤΟ.

Εκτός  ότι υπάρχει μια ισχυρή ναυτική βάση, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της Βαλτικής Θάλασσας, η παρουσία των πυραύλων  τύπου Iskander-M με 500 χλμ βεληνεκές,  απειλεί ένα μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Ευρώπης  και της Γερμανίας.

Με αυτή την έννοια, η περιοχή του Καλίνινγκραντ μπορεί πράγματι να συγκριθεί με την Κριμαία, ως μια προηγμένη στρατιωτική βάση, παρέχοντας ασφάλεια στην Ρωσία στην καρδιά της Ευρώπης .

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ουάσιγκτον και οι δορυφόροι της θα  πληρώσουν πολύ  ακριβά οποιαδήποτε προσπάθεια «εξώσεως» της Ρωσίας  από τον θύλακα αυτό . Στο  πλαίσιο αυτών των φιλοδοξιών υπάρχει  ανάγκη να εξετασθούν  όλες οι  δραστηριότητες του ΝΑΤΟ γύρω από την περιοχή  του Καλίνινγκραντ», αναφέρει ανώνυμη ρωσική στρατιωτική πηγή.

https://youtu.be/tLo7ECxOz9M?t=1

https://youtu.be/sdTV0DufnFc?t=1

 

https://youtu.be/s29_qNGjZW4?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...