Εκκλησία της Ελλάδος

H ΔΙΣ ασχολήθηκε με τις Διορθόδοξες και Διαχριστιανικές σχέσεις, αλλά δεν μπαίνει στο κόπο να μας δώσει λεπτομέρειες

Λίγες μόνο μέρες μετά τις νέες θεολογικές εκτροπές στην Αίγυπτο με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Κόπτη Πατριάρχη, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να συμπροσεύχονται, η Ελλαδική Εκκλησία μεταξύ άλλων θυμήθηκε να βάλει στην ατζέντα της τις Διορθόδοξες και Διαχριστιανικές σχέσεις.

Αυτές που.... ξέχασε στην πρόσφατη Ιεραρχία, όταν και δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με τα περί "εκκλησιών" που βαφτίστηκαν τα άλλα δόγματα και με τις σχέσεις με τους Ρωμαιοκαθολικούς.

Χωρίς λεπτομέρειες και ανακατεμένη ανάμεσα στις υπόλοιπες αναφορές του κλασσικού δελτίου τύπου που εκδίδει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είναι η πληροφορία πως ασχολήθηκε με θέματα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων...

Τι αντικείμενο είχαν οι συζητήσεις, τι αποφάσεις ελήφθησαν δεν θα μάθουμε ποτε;; Προς τι τόσος μυστικισμός; 

Αναλυτικά πάντως, συνήλθε χθες και σήμερα η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη χθεσινή και σημερινή Συνεδρία:

Η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: επί της Αρχιγραμματείας, επί του Μοναχικού Βίου, επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων και επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας.

Ακολούθως όρισε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου Παύλου, ως εξής:

Στόν Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με τη συμμετοχή Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Μητροπολιτών. Κατά τον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας υπό τον τίτλο «Παύλεια», τον Μακαριώτατο Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...