Εκκλησία

H εκκλησιαστική διπλωματία των λειψάνων του Βατικανού στο δρόμο για την ένωση. Τα λείψανα του Αγίου Νικολάου στη Μόσχα (ΦΩΤΟ)

Πριν από μια εβδομάδα μεγάλος ντόρος έγινε για την μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Ελένης από την Βενετία στην Αθήνα. Χθες το Βατικανό συνέχισε την εκκλησιαστική διπλωματία των λειψάνων αυτή τη φορά με την Μόσχα! Μάλιστα εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Πατριάρχη Μόσχας ο οποίος εναγκαλίζεται εκ νέου με το Βατικανό και επικαλείται το ίδιο επιχείρημα που ο κ. Φραγκίσκος πολλάκις έχει χρησιμοποιήσει για την “ένωση του Αγίου Πνεύματος”

Χθες λοιπόν, 21 Μαΐου, από την Βασιλική του Αγίου Νικολάου στην ιταλική πόλη Μπάρι, για πρώτη φορά μέσα σε 930 χρόνια, μεταφέρθηκαν τμήματα των λειψάνων του Αγίου στη Μόσχα με ειδική πτήση.

Πολλοί πιστοί από εκκλησίες της Μόσχας συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Vnukovo για να υποδεχθούν το ιερό προσκύνημα με λουλούδια και εικόνες του Αγίου, με προσευχές και ύμνους στον Άγιο.

Το ιερό προσκύνημα μεταφέρθηκε πανηγυρικά στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι η μεταφορά των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στη Ρωσία κατέστη δυνατή λόγω του Πάπα.

"Συναντηθήκαμε στην Αβάνα σε μια ιδιαίτερη στιγμή, όταν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή είχαν βιώσει, και, δυστυχώς, εξακολουθουν να διανύουν μια πολύ δύσκολη εποχή που γίνονται προσπάθειες για την εξάλειψη της παρουσίας τους σε μέρη με τα οποία ο Χριστιανισμός είναι συνδεδεμένος σε όλη την ιστορία, από όπου ξεκίνησε, είπε. Και συμπλήρωσε πως “η Αυτού Αγιότητα ο Πάπας Φργκίσκος και εγώ αποφασίσαμε από κοινού να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο και να ζητήσουμε από όλους να δώσουν προσοχή στην τραγωδία του σύγχρονου Χριστιανισμού - και όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και σε χώρες που αποκαλούν τους εαυτούς τους με υπερηφάνεια πολιτισμένο, αλλά όπου οι άνθρωποι έχουν απαρνηθεί τα χριστιανικά θεμέλια του πολιτισμού τους. Και ο Κύριος μας έφερε σε αυτή τη συνάντηση, κατά την οποία αποφασίστηκε να μεταφερθούν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη "

Τέλος ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πάπα και τον Αρχιεπίσκοπο του Μπάρι Franchesko Kakuchchi και όλους εκείνους που «πραγματοποιησαν την απόφαση του Πάπα και του Πατριάρχη κατά τη συνάντηση στην Αβάνα.»

"Πιστεύουμε ότι ο Άγιος Νικόλαος, ο οποίος είναι σεβαστός από Ανατολή και Δύση, θα προσεύχεται στον Θεό για όλους μας. Σήμερα είμαστε ακόμα διαιρεμένη, στο μέτρο που τα θεολογικά ζητήματα τα οποία έχουν προέλθει από τα αρχαία χρόνια, δεν μας δίνουν την ευκαιρία να επανενωθούμε. Παρ 'όλα αυτά, και οι δύο αρχίσαμε να βλέπουμε ξεκάθαρα, πως ο Κύριος είναι πρόθυμος να ενώσει όλους τους Χριστιανούς, και ότι αυτό δεν θα συμβεί λόγω κάποιων εκκλησιαστικών-διπλωματικών βημάτων, όχι λόγω μερικών θεολογικών συμφωνιών, αλλά μόνο εάν και πάλι το Άγιο Πνεύμα συνδέσει όλους όσοι πρεσβεύουν το όνομα του Χριστού. Και πιστεύουμε ο Αγίος Νικολάος, να ακούσει τις προσευχές της χριστιανικής Ανατολής και Δύσης, ζητώντας από τον Κύριο να ενταχθούν στην εκκλησία μαζί. "

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...