Κοινωνία

Final 4: Ξεκίνησε o τελικός - Ολυμπιακός εναντίον Φενέρμπαχτσε - Με τρίποντα «βομβαρδίζουν» οι Τούρκοι (Δείτε live)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό στο μπάσκετ που θα διεξαχθεί  στο κλειστό «Sinan Erdem» και που για πρώτη φορά ένας τελικός του Final 4 έχει συγκεντρώσει τόσο πολύ το ενδιαφέρον όλων των Ελλήνων φιλάθλων.

Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά το γεγονός ότι αυτός διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη και εναντίον μιας τουρκικής ομάδας είναι ο κυριότερος.

Τόσο οι απανωτές επιθέσεις των Τούρκων οπαδών της Φενέρ κατά την Ελλήνων φιλάθλων του Ολυμπιακού, όσο και οι προκλήσεις τους αφού κυριολεκτικά απαιτούν να βγάλουν μπλούζες που αναγράφουν το όνομα Κωνσταντινούπολη, έχουν προσθέσει μεγάλη ένταση στην αναμέτρηση.

Σε καθαρά αθλητικό επίπεδο ο Ολυμπιακός ο Ολυμπιακός βρίσκεται  4η φορά στην ιστορία του, σε αντίθεση με την Φενέρ που διεκδικεί τον παρθενικό της τίτλο, σε ένα ζευγάρι το οποίο δεν πίστευαν οι περισσότεροι πως θα αποτελέσει τη σύνθεση του τελικού, ωστόσο η ψυχή των ερυθρόλευκων και η δύναμη της έδρας των Τούρκων άφησαν ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης στον μικρό πικρό  τελικό της… παρηγοριάς.

Ολυμπιακός και Φενέρ αναμετρώνται για πρώτη φορά σε τελικό, αλλά έχουν μια σχετικά πλούσια προϊστορία με τους ερυθρόλευκους να έχουν 12 νίκες σε 19 παιχνίδια, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έχουν κερδίσει 7 από τα 10 ματς που έχουν στην Τουρκία, αλλά όλοι ξέρουν ότι ο σημερινός αγώνας είναι ο πιο σημαντικός απ’ όλους τους προηγούμενους και φυσικά θα είναι και ο πιο διαφορετικός.

Στα στατιστικά των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός έχει 77.75 πόντους στην επίθεση και η Φενέρ 76.47, ενώ οι ερυθρόλευκοι δέχονταν 73.72 πόντους στην άμυνα και οι Τούρκοι 73.91 .

Κι οι δύο ομάδες στηρίζονται πολλοί στην καλή (και σε αρκετές περιπτώσεις επιθετική) άμυνα, αλλά έχουν και τους παίκτες που μπορούν να «καθαρίσουν» επιθετικά μόνοι τους ένα παιχνίδι.

Κι αν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει το απόλυτο κόντρα στον Ολυμπιακό σε Final 4 (ως προπονητής της Μπανταλόνα και της Ρεάλ σε τελικούς και ως προπονητής του Παναθηναϊκού σε ημιτελικό), ίσως σήμερα το βράδυ ο Βασίλης Σπανούλης (με τον οποίο πλέον δεν ανταλλάσσει ούτε ματιά) του στερήσει τη χαρά…

Διαιτητές του σημερινού τελικού θα είναι τρεις από τις κορυφαίες σφυρίχτρες της Ευρώπης καθώς όπως ανακοινώθηκε την τριπλέτα αποτελούν οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο, Μπόρις Ρίζικ και Όλεγκς Λάτισεβς.

Αξίζει να σημειωθεί, σχετικά με τον τελικό, πως φήμες από την Κωνσταντινούπολη ανέφεραν ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σκεφτόταν να δώσει το «παρών» στο «Sinan Erdem», προκειμένου να παρακολουθήσει τον τελικό μεταξύ Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακού.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό περίπου μιάμιση ώρα πριν από το τζάμπολ, ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα πάει στο γήπεδο. Ίσως γιατί φοβάται ήταν της Φενέρ; Άγνωστο, αλλά σε λίγη ώρα θα ξέρουμε.

https://youtu.be/AOVVjaLbGEk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...