Βόρεια Ήπειρος

EKTAKTO- Πογκρόμ κατά Ελλήνων από εθνικιστές Αλβανούς στη Β.Ηπειρο - Πυρπολούν τα εθνικά μας σύμβολα

Μπαράζ προκλήσεων στην ελληνική Βόρειο ήπειρο με κάψιμο ελληνικών συμβόλων από Αλβανούς εθνικιστές σημαίνει συναγερμό για νέα ένταση μεταξύ των δύο χωρών .

Τραβάνε  συνεχώς το σχοινί στα άκρα οι εθνικιστές Αλβανοί και οι "Τσάμηδες" στην κόντρα με τους  Έλληνες της Β.Ηπείρου  σαν « έτοιμοι από καιρό», αποκαλώντας τους «τρομοκράτες» και  συνεχίζοντας ένα κρεσέντο μισαλλοδοξίας και μίσους.

Την ίδια στιγμή μέλη της οργάνωσης «Ενωμένη Αλβανία έκαψαν ελληνικές σημαίες μέσα σε 24 ώρες σε τρία χωριά αναζωπυρώνοντας την ένταση με την ελληνική πλευρά.   

Οι ακτιβιστές του Κινήματος «Ηνωμένη Αλβανία»  κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών έκαψαν  στα χωριά λιβάδια, Αλυκό και Αγίους Σαράντα ελληνικές  σημαίες.

Η ανακοίνωση της αλβανικής οργάνωσης συγκεκριμένα αναφέρει: «Σε αυτές τις τρεις περιοχές  η ελληνική σημαία υψώθηκε σε δημόσιους χώρους, με σκοπό να επηρεάσει  άμεσα την εδαφική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια, γι' αυτό και οι ακτιβιστές του Κινήματος έδρασαν για την  εξάλειψη των ανεπιθύμητων ελληνικών συμβόλων και του ελληνικού  σοβινισμού .

Το Κίνημα  Ηνωμένη Αλβανία θα χρησιμοποιήσει  όλα τα δημοκρατικά μέσα και  μεθόδους για την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Το Κίνημα καταδικάζει για μια ακόμη φορά τις προκλήσεις των Ελλήνων τρομοκρατών, οι οποίοι τολμούν να εκφράσουν ανοιχτά  αξιώσεις και επεκτατικές βλέψεις τους κατά της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Το Κίνημα  «Ηνωμένη Αλβανία» επιδιώκει την υλοποίηση του συνόλου των δικαιωμάτων που εγγυώνται οι διεθνείς συμβάσεις  υπό την ελληνική άγρια ​​κατοχή, όπως είναι η επιστροφή του αλβανικού τσάμικου πληθυσμού, ως πράξη  γενοκτονίας, την αναγνώριση της διπλής υπηκοότητας για τους Τσάμηδες , την αποκατάσταση της περιουσίας τους και την αποζημίωση για την εκδίωξη τους , την αναγνώριση αλβανικής μειονότητας (Ελλάδα) , την αναγνώριση της  αλβανικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας ( Ελλάδα), άνοιγμα και  χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στην αλβανική γλώσσα, σε όλα τα επίπεδα, και την προετοιμασία του εδάφους για το τελικό καθεστώς σύμφωνα με τις αρχές της αυτοδιάθεσης», καταλήγει η ανακοίνωση των Αλβανών εθνικιστών.

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών θα πρέπει να γίνει γνώστης αυτών των τρομερών αξιώσεων , τις οποίες υιοθετεί «σιωπηλά» και η αλβανική κυβέρνηση του Έντι Ράμα και οφείλει να γνωστοποιήσει στην άλλη πλευρά….να «αλλάξει πλευρό» διότι όλα αυτά που ζητάνε στην ουσία ομιλούν για κατάργηση αποφάσεων ελληνικών δικαστηρίων και οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μακροχρόνιο ενδελεχή σχέδιο πρόκλησης της Ελλάδος να αναγνωρίσει αλβανική μειονότητα με δικαιώματα εντός της χώρας μας , με παράλληλη επιστροφή και αποζημίωση των απογόνων των συνεργατών των Ναζί Τσάμηδων.

Ενδεχομένως οι Αλβανοί να βρουν πολλά «ευήκοα ώτα» τόσο στην ΕΕ, Βερολίνο και σίγουρα κινούνται με την αμέριστη συμπαράσταση του Σουλτάνου Ερντογάν που επιζητεί «αναμπουμπούλα» στα Βαλκάνια, για να βρει πάτημα νε «εισβάλει» ως διαμεσολαβητής.

 

Τα πράγματα αγριεύουν τόσο στο Αιγαίο όσο και στα ΒΔ σύνορα της Ελλάδος και οι ελληνικές  ένοπλες δυνάμεις ενδεχομένως να κληθούν να «απαντήσουν» κάνοντας ακόμα πιο ηχηρή παρουσία στα σύνορα με  Αλβανία και Σκόπια , διότι οι Αλβανοί βιάζονται να δημιουργήσουν την  αποκαλούμενη "Μεγάλη Αλβανία", μόνο που όμως θα μείνουν με την όρεξη όπως συνήθως .  

https://youtu.be/9gwIpUPQ6sU?t=4

https://youtu.be/RXyC4Ctu58U?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...